Olyan elviselhetetlen bűz áradt a 10. kerületi Liget utcában parkoló Lada Samarából, hogy a környéken élők kihívták a rendőrséget. Amikor kinyitották az autót megdöbbentek a hatóság emberei, nem sokkal később felmentek a tulaj lakására, ott pedig egy hátast dobtak a látványtól.

Elviselhetetlen bűz

A rendőrök lakossági bejelentés alapján vonultak ki a 10. kerületi Liget utcába, egy autóból ugyanis elviselhetetlen bűz áradt. A kocsiban egy fekete zsákot talált a rendőrség, amelyben egy bomló tetem volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felpuffadt zsák

A fekete felpuffadt zsák nem segítette elő a beazonosítást, nem lehetett megállapítani, hogy milyen állat maradványáról van szó, ezért a rendőrség segítséget kért az állatmentőktől.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Össze-vissza hazudozott

A helyszínre érkezve az autó tulajdonosától próbálták megtudni részleteket a Ladában található tetemről, ám az illető állításainak egyike sem felelt meg a valóságnak. Ezért lezárták az utcát, és teljes védőfelszerelésben kibontották a zsákot.

Bomló kutya volt a zsákban

Ekkor vált bizonyossá, hogy egy állat teteme volt az autóban, méghozzá egy kutyáé. A chip segítségével beazonosították azt az állatorvost, amelyik elaltatta a kutyát.

Állatorvosokat is átvert

Kiderült, hogy a kocsi tulajdonosa több állatorvosnál járt, azt állítva, hogy tetemszállítással és hamvasztással foglalkozik, ezért adta át neki az állatorvos a kutya testét.

Állati tetemek a lakásban

Az illető lakásában aztán még nagyobb döbbenet fogadta a hatóság embereit és az állatmentőket. Kitömött, preparált állati tetemeket találtak, csontokat, emberi és állati röntgenfelvételeket, koponyákat.

Sültkrumpli az elpusztult állat mellett

Pár „frissebb” tetem a sültkrumpli mellett volt a fagyasztóban. Ekkor vált biztossá, hogy a férfi nem beszámítható, ezért a rendőrök értesítették a mentőket. A lakást a rendőrök lezárták, a mentősök az embert elszállították. Az ügyet az Önkormányzat és a Kormányhivatal fogja vizsgálni.

Emberi testrészek az udvaron

Egy évvel ezelőtt 2020 júniusában a pátyi boncmester ügye zaklatta fel a fél országot. Kiderült, hogy a férfi emberi testrészeket tárolt a házában és az udvarban. Ő is azt állította, hogy majd megoldja a testrészek elszállítását, de takarékossági okok miatt inkább hazavitte azokat.

Korábban boncmester volt

Később megszólalt a pátyi férfi, R. Dénes lánya, ezt mondta: “Édesapám nem vitt haza halottakat, valójában abortumokról és amputált végtagokról van szó. Apa korábban boncmesterként, aztán halottszállítóként dolgozott, de az ő feladata volt az is, hogy a kórházakból megsemmisítésre vigye a testrészeket, esetleg szerveket – mondta Dóra.

Nem etette emberi testrészekkel az állatokat

Abban biztos vagyok, hogy apám nem követett el bűncselekményt, ő nem egy szörnyeteg. Úgy tudom, nincs olyan szabály, ami időhöz kötné, hogy egy végtagot az operáció után mennyi idő alatt kell a krematóriumba vinni. A testrészekkel nem kereskedett, és az is abszurd feltételezés, hogy azokkal etette volna az állatainkat – magyarázta az eset után a pátyi férfi lánya, Dóra a történteket és az akkori híreket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció