Huszonhét éve találták meg a fiatal lány összeégett holttestét Érd közelében, de gyilkosa a mai napig ismeretlen. A bűnügy azonban nem évült el, vagyis a tettes nem nyugodhat meg. Újranyitották a rejtélyes ügy aktáját.

Azt mondta, lefekszik aludni

Napjainkban a negyvenes évei közepén járna a kis nyírségi faluból származó Árvai Brigitta, akinek halála a mai napig rejtély. A tizenkilenc éves lány Érden dolgozott, de Tárnokon élt. Nővére 1995. október 27-én látta őt utoljára. Brigitta azt mondta, fáradt, ezért nem megy már sehova este, hanem lefekszik aludni. Egy cukrászatban dolgozott, kemény hét volt mögötte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hátulról

Reggel meg kellett volna etetnie a csirkéket, de nem tette. A lány eltűnt, összeégett holttestét pár nappal később a Simonpusztára vezető bekötőúton találták meg. Az akkori vizsgálatok alapján a nyomozók arra következtettek, hogy Brigittát egy Seat Toledo típusú autó elütötte, ráadásul hátulról. Éppen közvetlenül az ütközés előtt akart hátrafordulni.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Még élt, amikor meggyújtották

A sofőr a holttestet az út menti kukoricásba vitte, ahol gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta. A lány még élt, amikor teste lángra kapott. Ezt abból állapították meg, hogy testében szén-monoxidot találtak, amelyet be kellett lélegeznie.

Hova ment és miért?

De kinek ártott Brigitta, akinek még ismerőse is alig volt új lakóhelyén? Ha holtfáradt volt a munka után, mégis kinek a kedvéért ment el mégiscsak otthonról? Az ugyanis a gyomrában emésztetlenül talált rántott húsból és uborkából biztos volt, hogy aznap este halt meg, amikor a nővérével beszélt.

A főnök alibije ingatag volt

A nyomozók megtalálták a lány naplóját, amelynek tanúsága szerint Brigitta szerelmes volt a főnökébe, akit a rendőrség aztán kétszer is kihallgatott. A férfi – akinek menyasszonya volt – azt mondta, nem volt viszonya a lánnyal, és úgy tűnt, az alibije is megfelelő a kérdéses estére. Az alibit azonban csak részben igazolták azok, akikre hivatkozott.

A poligráfot nem vállalta

A férfi a hazugságvizsgálatnak nem volt hajlandó alávetni magát, viszont az is biztos, hogy nem Seat Toledója volt, hanem Volkswagen Golfja. Brigitta egyébként halálának estéjén nővérének azt mondta, hogy a főnöke hozta haza a munkából.

Lehet, hogy nem is Seat toledo volt?

Árvai Brigitta emberölési ügye nem évült el, vagyis a tettes nem nyugodhat meg. Kovács Lajos nyugállományú ezredes – akit az ország „a döglött ügyek osztályának” vezetőjeként ismert meg – állítja még az sem biztos, hogy a helyszínen talált műanyag szilánkok, amelyek a Seat Toledo lámpáiból vannak, tényleg a gázoláskor kerültek oda. Lehet, hogy korábban, és semmi közük sem volt a halálesethez.

Hogyan került a lány a bekötőútra?

Kovács szerint az is furcsa, hogy miként kerülhetett az áldozat a simonpusztai bekötőútra. Az sem kizárható, hogy ismerőse vitte oda, de akkor miért nem vitte haza? Talán összebalhéztak és a lány faképnél hagyta az illetőt? Vagy éppen a sofőr tette ki a kocsiból a lányt?

Prostituáltnak nézhette egy részeg

„Netán valaki megállt a bekötőútnál, akár csak vizelni is, s meglátta a lányt, akiről azt gondolta, hogy prostituált? Elhaladt mellette, majd gondolt egyet, s visszatolatott, ám ittas volt – vagy csak gyakorlatlan vezető -, s hátulról elcsapta a lányt?” – tette fel a kérdéseket Hardi Péter Rejtőzködő gyilkosok című könyvében Kovács Lajos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs lezárva

Annyi bizonyos, hogy az emberölési ügy a mai napig nem évült el, vagyis bármilyen hasznos információ segítheti a rendőrséget Árvai Brigitta gyilkosának megtalálásában. Ha szeretnél még ilyen újranyitott aktát olvasni, kattints ide!

Ezen a környéken történt 27 éve a rejtélyes gyilkosság

Kiemelt kép: illusztráció