Hat fokban vizsgáztak hétfőn az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a tanárszakos hallgatók. Az ELTE szerint műszaki probléma miatt kellett áttenni a vizsgát az egyetem épületébe, az érintett helyiségekben szerintük 15-16 Celsius-fok volt.

A spórolás jegyében

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a spórolás jegyében úgy döntött még hetekkel ezelőtt, hogy a vizsgaidőszakban jelenléti számonkérés az egyetem könyvtárában, gyakorlógimnáziumaiban és dékáni engedéllyel külső helyszíneken lesz. December 10-től február 26-ig csak temperáló fűtés van a karon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tanáriba szerveztek vizsgát

Ezeknek megfelelően a hétfői vizsgát is eredetileg az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba szervezte az egyetem, azon belül is a nagy tanáriba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kettéválasztották őket

A Telex írása szerint furcsa volt, hogy szeretnének 70 embert egy tanáriban vizsgáztatni. Aztán pénteken azt az információt kapták, hogy névsor alapján kettéválasztják a vizsgára jelentkezett hallgatókat.

Fűtetlen épület lett a befutó

Végül technikai okok miatt mégis az ELTE D épületében tartották meg a vizsgát, ahol azonban lassan két hete nem ment a fűtés.

„Remegtünk a hidegtől”

Az írásbeli vizsga két órán keresztül tartott a hatfokos teremben, az egyik hallgató úgy fogalmazott: „Nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől”.

Műszaki problémákra hivatkoznak

Az egyetem megerősítette, hogy az esemény előtt nem sokkal felmerült műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a vizsgát. „Mivel az ELTE mindenképpen szerette volna biztosítani a jelenléti vizsga lehetőségét, ezzel elkerülni azokat a kellemetlenségeket, amelyeket a vizsga átszervezése, egy új vizsgaidőpont kiírása vagy a vizsga online lebonyolítása okozott volna, a rendelkezésre álló igen rövid idő alatt az a döntés született, hogy a kérdéses vizsgákat az ELTE Bölcsészettudományi Kar D épületében tartják meg.”

Elnézést kérnek

A BTK épületében levő termeket azonban ilyen rövid idő alatt nem tudták az előírt 18 fokos hőmérsékletre felfűteni, így a hallgatóknak szerintük körülbelül 15-16 fokos helyiségekben kellett vizsgázniuk. A kellemetlenségért az ELTE az érintett hallgatók elnézését kéri.

Vizsga a gyrosos emeletén

Úgy tűnik, nem ez volt az egyetlen extra vizsgázási körülmény az elmúlt időszakban. Egy másik olvasónk azt írta, hogy az egyetem egyik vizsgáját külső helyszínen, a Puskin moziban akarták megtartani, de ismeretlen okok miatt helyezték át a helyszínt az Astorián lévő gyrosos emeletére.

Navracsics a minisztériumban vizsgáztatott

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter eközben a Facebookon arról posztolt, hogy „mivel az ELTE épületei bezártak, a legtöbb oktató online vizsgáztat idén. Számomra fontos a személyes jelenlét, ezért megbeszéltem a hallgatókkal, hogy ebben a szemeszterben rendhagyó módon itt, a minisztériumban tudnánk megtartani a vizsgákat.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: spórolnak az ELTE-n is. Fotó: archív