Berkes Bélát januárban azért tartóztatták le, mert a gyanú szerint prostituáltaknak adott ki lakásokat. Most azt mondta, már amúgy is ki akart belőle szállni, ezért kapták el.

Jól jövedelmező „mellékállás”

Körülbelül négyszer annyit keresett a prostituáltaknak kiadott lakásokkal, mint az állami médiában – többek közt erről is beszélt az a Berkes Béla, aki nemrégiben került a figyelem középpontjába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szégyen és értetlenség

A férfi a 444.hu-nak adott interjút pétervásárai lakásában – azért itt, mert jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Mivel korábbi kollégáit nagyon „felvilágosultnak” tartja, ezért is szégyelli magát, amiért ilyen helyzetbe hozta őket. Azt nem tudja, végül miért nevezték meg őt az adásban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felhagyott volna vele

Ekkor állítása szerint egy éve lebegtette felmondását, mivel nem akarta ilyen helyzetbe hozni a műsort. Januárban döntött úgy, hogy marad állásában, mivel a másik „munkáját” már nem akarta folytatni. Noha a gyanúsítás szerint másfél éve kezdte, valójában korábban szállt be a „bizniszbe”.

Megnövekedett az érdeklődés

Berkes Béla elmondása szerint teljesen véletlenül kezdődött a dolog. Egyik korábbi barátnője arról beszélt neki, hogy hatalmas igény van azokra a pár órára kiadható szobákra, ahol a párok együtt tudnak lenni. Eleinte ő is ezt csinálta. Egyszer csak észrevette, hogy több nő jelentkezik, s nem órákra, hanem napokra veszik ki.

Nem volt a főnökük

Neki pedig sokkal kényelmesebb volt ez, hiszen így nem kellett annyit telefonálni, takarítani, ágyneműt húzni. Azt hangoztatta, a tulajdonosok is tudtak arról, hogy mi folyik a lakásban, de nem volt belőle probléma. Tagadta, hogy lányokat futtattott volna, nem részesedett a bevételből, nem számoltatta el őket, nem volt a főnökük.

Szigorú szabályok, szaporodó konfliktusok

Saját bevallása szerint 300 lány járhatott nála, akik közül összesen tízzel találkozott. Ezen felül telefonon és kamerán keresztül beszéltek. Úgy véli, sok ellensége lett, mert rengeteg lány volt nála tiltólistán, akik nem voltak diszkrétek és nem tartottak rendet. 40-50 fős törzsbázisa volt.

Nem tudnak hol dolgozni

Kifejtette, decemberben küldött egy üzenetet a hozzá járó lányoknak, hogy nem csinálja tovább, ugyanis elege lett, félt, hogy problémája lesz az ügyből. Ám azért folytatta, mert azzal velük is kiszúrt (itt egy erősebb, vulgárisabb szót használt – a szerk.) volna, akik most szenvednek, mert nem tudnak hol dolgozni.

Nagy melót tettek bele a hatóságok, hogy lebuktassák

Kijelentette, a pénz jó része elment, de sokat lefoglaltak belőle. Egyúttal értetlenségét fejezte ki, hogy egy maximum három évi szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény esetén – amit ő maga pitinek nevezett – komoly titkosszolgálati eszközöket vessenek be.

Más furcsaságokat is felfedezett

Kifejtette, van egy BM-rendelet és egy ORFK-utasítás, hogy sorozat-bűncselekményeknél ott folytassák le a nyomozást, ahol a legtöbb bűncselekmény történt. Ezért is furcsállja, hogy Nyíregyházán folyik a nyomozás, mivel eddig már több pesti címet vallott be, mint nyíregyházit.

Emiatt foghatták el

„Remélem, a BRFK is arra jut, hogy szó sincs bordélyház fenntartásáról” – fogalmazott Berkes Béla, hozzáfűzve, hogy szerinte azért most kapták el, mert tudták, hogy kiszállt a bizniszből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Médiaklikk.)