Hiába állított fel segélypontot a Mammut Beváráslóközpont, vasárnap egy 36 éves férfi vetette le magát az egyik emeletről. A férfit nem tudták újraéleszteni. 13 év alatt ez már a 8. eset, amikor valaki itt vet véget az életének.

Tragédia a Mammutban

Lezuhant vasárnap egy férfi Budapesten, a Mammut Bevásárlóközpontban. A 36 éves férfi vesztette életét – erről az egyik budakeszi lakossági csoportban számolt be egy helyi lakos, aki éppen a bevásárlóközpontban volt, amikor a szörnyű eset megtörtént. „Rémes volt a látvány” – ezt írta a közösségi oldalon a szemtanú.

Nem tudták újraéleszteni

A középkorú férfit megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már nem lehetett segíteni rajta, és a helyszínen meghalt – tudta meg a 24.hu a mentők kommunikációs munkatársától.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a rendőrség

A BRFK sajtóosztálya annyit közölt, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

A polgármester is közbelépett

A II. kerületi polgármester október elején egyeztetést kezdeményezett a Mammut bevásárlóközpont üzemeltetőivel, hogy biztonságosabbá tegyék a plázát, ahol az elmúlt 13 évben heten lettek öngyilkosak.

Változtatást szeretnének 

„Mivel a bevásárlóközpont nem középület, az Önkormányzatnak nem áll módjában intézkedni, de mégis szeretnénk elérni változást. Első lépésként felvettük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, reméjük, közösen meg fogjuk találni, hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületet” – írja Őrsi Gergely. 

Segítőpontot hoztak létre

Ezután jelentették be, hogy külön csoportot állít fel a Mammut, hogy megakadályozza a további öngyilkosságokat. Október közepén segítőpont is nyílt a bevásárlóközpontban, az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. Legutóbb július végén ugrott le egy ember az épület tetejéről, ő a helyszínen meghalt.

Nyáron egy nő ugrott le

Idén, július 30-án, délelőtt egy nő véget vetett életének a Mammut Bevásárlóközpontban. Az eset délelőtt történt, a Mammut 1 bevásárlóközpontban. A nő ugrott a mélybe, az életét már nem tudták megmenteni a mentők. 

2010-ben meghalt egy fiatal fiú is

2010-ben szörnyethalt egy 20 éves fiú, aki a Mammut 1 mozijából kijövet vetette magát az áruház harmadik emeletéről a mélybe. A férfi a Narnia 3 című filmet nézte a Mammut 1. moziban, majd előzmény nélkül nekirontott a mozivászonnak az előadás közben. Akkor az egyik dolgozó szerint a húsz éves fiú azt kiabálta: „irány az idegenlégió”.

A mélybe vetette magát

A fiút próbálták megnyugtatni. Amikor úgy tűnt, ez sikerült, átsétált a bevásárlóközpont másik épületébe, és feltehetőleg a Libri könyvesbolt előtt vetette le a magát a mélybe.

2015-ben egy idős nő ugrott ki

2015-ben egy idősebb hölgy ugrott ki szintén a Mammut legfelső emeletéről. A hölgyről annyit lehetett tudni, hogy egykor táncosnő volt. Az áldozat lerakta a földre a táskáját és úgy ugrott a mélybe. Az asszony a helyszínen meghalt, úgy tudjuk az egyik országos tévé vezetőjének vezetőnek volt az édesanyja.

2017-ben is meghalt egy férfi a Mammutban

2017-ben szintén kiugrott egy férfi a Mammut egyik emeletéről. Akkor egy szemtanú azt mesélte, hogy teljesen váratlanul ugrott a mélybe. Az áldozat, egy 37 év körüli, jólszituált férfi volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot vagy a 112-t!

Kiemelt kép: illusztráció