A tisztaság nemcsak otthonainkban, de a munkahelyeken is alapvető követelmény, hiszen segít egy egészségesebb, biztonságosabb és kellemes környezet megteremtésében, a tárgyaink, berendezéseink ápolásában.

A rendszeres tisztítás és fertőtlenítés elengedhetetlen a baktériumok eltávolításában, segít megelőzni a fertőzéseket, a betegségeket. Számtalan tisztítószer és tisztítóeszköz áll ma már rendelkezésünkre, így a környezetünk tisztán tartása nem jelenthet gondot. A kereskedelmi takarításban a technológiai fejlesztések, a robotok ma már nélkülözhetetlenek, de az otthonok esetében is igénybe vehetünk gépesített segítséget. Persze a jól bevált és alapvető takarítóeszközökről sem mondhatunk le. Melyek ezek? Ezeket gyűjtöttük csokorba és mutatjuk most be. 

Tisztítóeszközök a teljesség igénye nélkül

Nagytakarítás előtt kifejezetten hasznos, ha beszerzünk minden eszközt és takarítószert, amire szükség lehet, feltöltjük a készleteket, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban kapkodni. A Legjobb Munkaruha Webshop a takarítóeszközök és tisztítószerek széles választékát kínálja, hogy megkönnyítse a háztartást vezetők és a takarító cégek munkáját. 

Számos kézi és gépi eszköz és felszerelés lehet segítségünkre, amikor egy lakás, iroda vagy más helyiségek takarításának kezdünk neki. Összeállítottunk egy tisztítószer-ellenőrzési listát, amelyet követve megvásárolhatod, amire szükséged van a lakossági vagy a kereskedelmi takarításhoz. 

Alapvető tisztítószerek minden munkához

Akár otthonod takarítása a cél, akár a munkahelyre kell beszerezni a szükséges eszközöket, ez a lista segítségedre lesz, hiszen az alapvető kellékeket tartalmazza:

 • Mop és vödör 
 • Seprű és lapát
 • Porszívó
 • Mikroszálas kendők
 • Permetezős flakon
 • Üvegtisztító kendők
 • Ablaklehúzók
 • Tisztítókefék
 • Szivacsok
 • Szemeteszsákok
 • Gumikesztyűk
 • Lavórok

Egyes olcsóbb kellékek is jók lehetnek, de általában professzionálisabb tisztaságot érhetünk el, ha kiváló minőségű eszközökbe fektetünk, különösen igaz ez az elektromos készülékek, például a porszívók esetében.

A tisztítószerek közül is sokfélére lesz szükség, többek között általános tisztítószerre, fertőtlenítő sprayre, üveg- és ablaktisztítóra, fürdőszobai tisztítószerre, padló-, kárpit- és szőnyegtisztítóra, penészeltávolítóra, de jó szolgálatot tehetnek az olyan természetes szerek, mint a szódabikarbóna és az ecet. 

Munkavédelem takarításkor is

A legegyszerűbb takarítási munka során is érhet minket baleset, ezért praktikus, ha beszerzünk néhány biztonsági felszerelést. 

Jó hasznát vehetjük több szempontból is az egyszer használatos, eldobható kesztyűknek, a kötényeknek és overáloknak, ipari takarításhoz a védőszemüvegeknek és arcvédőknek, a csúszásmentes cipőknek, a biztonsági jelzéseknek – például nedves padlóra utaló és figyelmeztető jelek, stb. -, illetve minden helyzetben egy elsősegélycsomagnak. 

A munkát megkönnyítő és felgyorsító elektromos készülékek használatára meg kell tanítani a kezelőszemélyzetet a biztonságos munkavégzés érdekében.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: legjobbmunkaruha.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.