Hétfő délután az LMP aktivistái kivonultak a gödi Samsung akkumulátorgyárhoz, lezárták az összes bejáratot, hogy így tiltakozzanak azért, mert szerintük a gyár nem tartja be azt a bírósági ítéletet, miszerint le kell állítani a termelést az üzemben. Az akcióról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Megakadályozzák a be- és kijutást

Lezárták az LMP aktivistái a Samsung SDI gödi akkumulátorgyárának mindkét bejáratát, tudatta a párt sajtóközleményében. A helyszínen tartózkodik Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, valamint Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettesek is. A párt tagja meg akarják akadályozni, hogy egyáltalán be lehessen hajtani a gyár területére. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nincs engedélye a gyárnak

A párt azt szeretné elérni, hogy „a vállalat ne tudjon működni, a bíróság ugyanis kimondta, jelen pillanatban nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel” – mondta Csárdi. Hozzátette: „Ha a kormány és az intézményei nem végzik el a feladatukat, akkor el fogjuk végezni mi”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenkire vonatkozzanak a törvények

Szerinte a bíróság döntése azt jelentené, hogy gyakorlatilag több mint 98 százalékkal kellene csökkenteni a gyár termelését, ez azonban nem történt meg. Szerinte a kormányhivatal és a környezetvédelmi hatóságok pedig nem hajlandóak valós ellenőrzéseket végezni. „Azt akarjuk elérni, hogy mindenkire vonatkozzanak Magyarország törvényei, és ne lehessen kivételezni multinacionális cégekkel csak azért, mert profitot termelnek.

Nem úgy érti a kormányhivatal

A Pest Vármegyei Kormányhivatal még május 22-én írta azt közleményében, hogy „a bíróság döntése a sajtóban megjelent hamis állításokkal ellentétben nem azt jelenti, hogy a gyár teljes működését fel kell függeszteni, hanem azt, hogy azokat a tevékenységeket kell a vállalatnak korlátozni, amelyekhez egységes környezethasználati engedély szükséges. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt az LMP akciójáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból