A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök azonnal megbilincselték.

Speciális felszereléssel érkeztek

Egy töltött fegyverrel hadonászó, erősen ittas férfi miatt hívtak segítséget péntek este. A bejelentés alapján az egyenruhások lövedékálló mellényt húztak és úgy közelítették meg a váci homokbánya portáját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fegyver volt nála

A férfi egy fotelben ült, övére fűzve gyöngyvászon fegyvertok.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Azonnal cselekedni kellett

A rendőrök lépésről lépésre haladtak felé, amikor a férfi ráfogott fegyverére. Jobb kar lefog, bal kar lefog, fegyver elvesz, fesztelenít – a másodpercek töredéke alatt.

Megbilincselték

A férfi nem vette jó néven az intézkedést, együttműködést nem mutatott, ezért kényszeríteni kellett a megadásra. Földre vitték, megbilincselték, majd előállították.

Begyógyszerezte magát

Kihallgatásán nem tagadott. Mint kiderült, aznapi szolgálata nyugodtan telt, ideje főként a gyógyszerszedéssel kombinált iszogatással telt.

Félt a kirúgástól

A bányánál kb. egy órával később megjelenő társa közölte, mivel részeg, le kell váltani. A férfi tudta, kirúgják.

Társára fogta a fegyvert

Nem tudta megmagyarázni miért, de elővette gáz és riasztófegyverét, csőre rántotta és társára fogta.

Nem emlékszik semmire

A következő emléke, hogy megérkeztek a rendőrök és földre teperték.

Nyomoznak

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ellene – írja a police.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció