Filmszerű jelenettel találkozhattak hétfőn az érdi menetrendszerinti járat utasai. A rendőrök megállították a buszt, majd másodpercek alatt elfogták a körözött férfit, akire három és fél éves börtön vár.

Épp jött a következő megálló…

Békésen zötykölődött a Volán autóbusz hétfő délelőtt Érden. Az Ercsi út és Délibáb utcai kereszteződésnél lévő megállóhoz közeledtek, amikor a sofőr kissé távolabb rendőrautót vett észre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leállította a buszt

Azt hitte, közúti ellenőrzés zajlik, gyorshajtókra vadásznak, ám egy civil ruhás férfi szaladt felé, majd leállította a járművet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem szabadott kinyitnia többi ajtót

A „rendőrség” szót hallván, valamint a jelvény és a fegyver láttán nyílt az ajtó, majd a buszban hátra felé indulva elhangzott a rendőri utasítás: ajtók zárva maradnak.

Néhány perc volt az akció

Így is lett mindaddig, amíg a társ meg nem érkezett. Az ülésből pillanatok alatt földre fektetett férfit bilincselték, lekísérték a buszról, megköszönték a türelmet, majd további jó utat kívánva elsétáltak a szolgálati kocsikhoz.

Videó a filmszerű elfogásról:

Hálás a sofőr

A buszsofőr még annyit mondott a távolodó rendőröknek: „dehogyis, én köszönöm!”

Sok volt a rovásán

A sofőr és az utasok csak kapkodták a fejüket, fel sem ocsúdtak, és a busz ismét rendőröktől volt mentes. No meg egy olyan utastól, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben.

Régóta keresik

A 38 éves, százhalombattai S. Ferenc körözéseit bíróságok bocsátották ki. A szabadságvesztéseinek letöltése elől bujkáló férfit már egy ideje keresték a rendőrök, amikor megtudták, a buszon ülve utazik.

Három és fél év börtön vár rá

Egy lopás vétsége, két járművezetés ittas állapotban vétsége, valamint egy hamis vád vétsége miatt összesen 42 hónap, azaz 3 év 6 hónap jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltése várt rá.

Nem tudott elbújni

Hiába próbálta azonban rejtőzködve megúszni a rácsokat, az érdi rendőrök felkutatták, elfogták, majd büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

police.hu, Kiemelt kép: rendőrségi felvétel