A rendőrség egységei rövid idő alatt félezernél is több autóst ellenőriztek Szentendrén, többel szemben büntetőeljárást indítottak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai 2020. január 18-án az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében finn módszeres ellenőrzést tartottak, melynek lényege, hogy előre kiválasztott helyszíneken, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése.

A preventív célú ellenőrzés során 4 településen, összesen 558 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, amelyből 7 esetben jelzett az alkoholszonda pozitív értéket. A rendőrök 3 sofőrrel szemben közigazgatási eljárást, 4 személlyel szemben büntetőeljárást indítottak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, és a közlekedésbiztonság növelése – írták.

Korábban is volt már ilyen razzia Szentendrén, Gödöllőn és Érden is. Minden esetben több ittas sofőrt kaptak el a rendőrök.

Kiemelt kép: Rendőri ellenőrzés Szentendrén – Forrás: police.hu