A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhásai komplex közlekedésrendészeti ellenőrzéseket tartottak Budapest III. és XIII. kerületében.

A BRFK – békásmegyeri, újpesti, angyalföldi és rákospalotai – rendőrei a fővárosban előforduló illegális gyorsulási versenyek megakadályozása, valamint az ittas sofőrök kiszűrése érdekében tartottak ellenőrzést 2019. november 23-án, a III. és a XIII. kerületben.

Az akció során az egyenruhások összesen 799 járművet ellenőriztek, a sofőröknél alkoholszondát is alkalmaztak, amely során hat járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki ittas járművezetés miatt, egyet pedig ittas járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt elő is állítottak.

Egy férfit azért állítottak elő a rendőrök, mert eltiltás ideje alatt vezetett, további négy sofőrrel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert engedély nélkül vezettek.

Az éjszakai ellenőrzésben résztvevő rendőrök három kocsi forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, mert az autókat szabálytalanul átalakították, egy autós pedig helyszíni bírságot kapott emiatt.

Több sofőrt azért büntettek meg, mert lejárt az autójuk műszaki engedélye, a kötelező gépjármű-felelősség biztosításuk, vagy az orvosi alkalmassági vizsgálatuk. A III. kerületben a rendőrök zajszint-mérést is végeztek az autókon.

Az ellenőrzések során egyik kerületben sem merült fel információ arra vonatkozóan, hogy illegális gyorsulási versenyt szerveznek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is folytatni fogja a komplex közlekedésrendészeti ellenőrzéseket. – áll a rendőrség közleményében.

Fotók: A razzia során készített helyszíni felvételek – Forrás: Police.hu