190 segélyhívás futott be december 24-én a katasztrófavédelemhez, 24 épület gyulladt ki csak ezen a napon.

Itt vannak a további számok

32 tűzhöz hívták a tűzoltókat. 24 épület gyulladt ki, 97 esetben pedig műszaki mentést kellett eszközölnie a lánglovagoknak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több helyen a koszorú kapott lángra

Négy helyen lángra kapott az adventi koszorú. Debrecenben egy ötödik emeleti lakásban esett ez meg, Kaposváron pedig a koszorúról az asztalra is átterjedt a tűz. Az ott lakónak ugyan sikerült eloltania azt, ám az oltás során megégett a keze. Csornán egy temetőben a sírhelyen lobbant lángra a koszorú, és a sír körüli avar. A tűzoltók hamar megfékezték a tüzet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A tűzhelyen felejtett étel is veszélyes

Budapsten a 2., a 3. és a 11. keürletben is tűzhelyen felejtett étel miatt alakult ki kisebb tűz. Ez történt egy szekszárdi lakásban is.

Egy mozdonyban is kigyuladt

Veszprém megyébe egy mozdony motorterében csaptak fel a lángok. Az eplényi vasútállomás közelében történt az eset, a mozdonyvezető gyorsan eszmélt. Poroltóval megkezdte a tűz eloltását, amit a tűzoltók sikeresen befejeztek. Hárman utaztak a vonaton a mozdonyvezetőn kívül, de egyikük sem szenvedett sérülést.

Családi ház vált átmenetileg lakhatatlanná Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Délután kettőkor Nyírgelsén egy családi ház kéménye égett ki. A tűzoltók ugyan eloltották a lángokat, ám a házat így nem lehet fűteni. Az ottlakókat rokonok szállásolták el.

Mosonmagyaróváron egy társasház volt veszélyben

Délután négy óra előtt egy cserépkályhával fűtött társasházi lakásban meggyuladtak a párnák és a bútorok a kályha mellett A tűzoltók hamar eloltották a lángokat. Két kutyát és két macskát is kimenekítettek, ám a macskák elpusztultak. 17 lakónak átmenetileg el kellett hagynia az otthonát, később visszatérhettek a lakásaikban.

Szén-monoxid mérgezést kaptak egy családi házban

Baján egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat. A mérések alapján bizonyossá vált a mérgező gáz jelenléte, amely a kazánból áradt. Egy kismama és két lánya szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A kéménnyel volt gond Ipolytarnócon is

Egy családi ház kéményébe lerakódott a korom. Este hét óra előtt riasztották a tűzoltókat, a lángok a kémény körüli deszkákra is átterjedtek. Fűthetetlen lett az épület, így a szomszédok fogadták be a szerencsétlenül járt lakót.

Szén-monoxid mérgezés volt Móron

Egy móri társasház egyik lakásában a szén-monoxid-érzékelé menthetett életeket. A cserépkályha további használatát megtiltották. Az ott élő négy személyt rokonaik fogadták be.

Siófoki sorházban is tűz ütött ki

Este nyolc óra környékén egy elemes gyerekjáték miatt bútorok gyulladtak ki egy siófoki lakás konyhájában. A tűz miatt átmenetileg nem lehet ott élni, így a három embert elszállásolták a rokonaik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív