Az elkövetkező években sok pénz érkezik Magyarországra az Európai Unióból. 5800 milliárd forintról van szó, ebből 30 Puskás Stadiont lehetne építeni, más hasonlattal élve Mészáros Lőrinc állítólagos vagyonának 12-szeresére rúg ez az összeg. Ebből rengeteg zöldfelület, park, új közterületek épülhetnének Budapesten. Egészségesebb, korszerűbb és jobb lenne az élet a fővárosban. Karácsony Gergely szerint van egy kis probléma: a kormány eddig nulla javaslatot fogadott be azok közül, amit a főváros javasolt, hogy mire kellene felhasználni ezt a sok pénzt.

Gyermekeink jövője a tét

A nem kevés pénzt az Európai Unió az ország fejlesztésére, felzárkóztatására, gyermekeink jövőjére kell költeni. Ebből juthatna bőven az önkormányzatoknak is, így Budapestnek is. „Az Európai Unió világosan kimondta, hogy a tagállamok kormányainak kötelezően be kell vonnia az önkormányzatokat a források felhasználásába” – fogalmazott a Mérce.hu oldalon Karácsony Gergely, főpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiváltságosok

„Ha ezek a források ismét a kiváltságos kevesek zsebébe kerülnek, azzal nem csak tovább mélyítik a szakadékot ember és ember között, de jelentősen hátráltatják nem csak Budapest, de az egész ország fenntartható fejlődését. Ha most nem változtatunk, félő, hogy elkésünk: az elszegényedés óriási méreteket ölt, a klímakatasztrófa pedig elkerülhetetlenné válik.” – írja a főpolgármester. EZT SE HAGYD KI! Karácsony Gergely szembeszáll Orbán Viktorral, lemondja az atlétikai VB-t, ha kínai diákvárost akar a kormányfő

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tiszta város

A megvalósítandó projekteknek hozzá kell járulniuk az éghajlati és a környezetvédelmi fenntarthatósággal kapcsolatos szempontok érvényesítéséhez, támogatniuk kell a tiszta energiára való átállást az energetikai rendszerek korszerűsítésén keresztül. Az Európai Unióból érkező összeg nagyságrendileg akkora, mint Mészáros Lőrinc állítólagos vagyonának 12-szerese. EZT OLVASTAD? Tényleg összeházasodnak! Bejelentették, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc lakodalomra készül

Ezt sokan olvasták:

Nincs érdemi egyeztetés

„A kormány ódzkodik az érdemi egyeztetéstől, pedig Budapestnek is, az önkormányzatoknak is konkrét terveik vannak arra nézve, mire lehetne okosan elkölteni a forrásokat, úgy, hogy abból legtöbbet a városlakók profitáljanak.” – írja a főpolgármester, majd így folytatja:

Magyarország jövője

„Magyarország április 30-ig köteles beszámolni arról az Európai Bizottságnak, hogy mire akar költeni 5800 milliárd forintot. Ez a következő évek legfontosabb dokumentuma, túlzás nélkül állítható: Magyarország jövője múlik rajta. Ezért is elfogadhatatlan, hogy az eddig megismert kormányzati tervek megint a kevesek érdekeit sorolják a többség igényei elé.”

Egy javaslatot sem fogadott el a kormány

Karácsony Gergely hozzáteszi: „Nem csak az a baj, hogy a kormány 0, azaz nulla javaslatot fogadott be azok közül, amit a főváros és az önkormányzatok szövetsége megfogalmazott. Az igazi baj, hogy a kormány napokban bemutatott tervei az 5800 milliárd forint felhasználásáról az építőiparról szólnak, nem a magyar társadalomról; betonról, és nem az emberről; a kevesekről és nem a többségről; az oligarchák érdekeiről, és nem a magyar vállalkozások támogatásáról.” – fogalmaz a főpolgármester.

Magyar emberek érdekei

„Az önkormányzatok, köztük a Fővárosi Önkormányzat bevonása lehetne a biztosítéka annak, hogy ebből a pénzből olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek a magyar emberek érdekeit szolgálják.” – teszi hozzá Karácsony Gergely, majd így folytatja:

Beton helyett, ember

“Mi a budapesti projektek mellett amellett fogunk érvelni, hogy az egész program fókuszát változtassa meg a kormány, a betonról az emberre. Ha a tárgyalóasztalnál netán nem érünk célt, élni fogunk az Európai Unió által biztosított lehetőségeinkkel. Minden eszközt latba vetünk annak érdekében, hogy az 1 százaléknyi kevesek haszna ne lehessen fontosabb a 99 százaléknyi többség jövőjénél.” – írja Budapest főpolgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely