A rendőrség Magyarország egész területén, így az agglomerációban is 2019. augusztus 12. és 18. között a gépjárművek sebességét méri. Szinte bárhol belefuthatunk egy traffipaxba.

A TISPOL Műveleti Csoport – éves ellenőrzési terve alapján –  2019. augusztus 12-től augusztus 18-ig tartja meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul – írja a rendőrség weboldala.

Az ilyen sebességellenőrzések általában megosztják a közlekedés résztvevőit. A gyorshajtásra hajlamos autósok keseregnek, mások inkább örülnek, hogy kikapják a forgalomból a balesetveszélyes őrülteket.

Korábban arról már írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy több fixen telepített sebességmérő is működik az agglomerációban, ezek hatékonysága azonban megkérdőjelezhető, hiszen az autósok megtanulták hol kell lassítani.

Legutóbb tavasszal volt ilyen ellenőrzés-sorozat, április elején egy 24 órás traffipaxkampányt nyomtak le a rendőrök. Akkor 5686 autóst kaptak gyorshajtáson, ami csak látszólag magas szám: a razzia 1305 helyszínén ugyanis összesen 1 569 262 járművet ellenőriztek vagyis csak az autósok 3 ezreléke lépte túl a sebességhatárt – írja az Index.

Tavaly egyébként a rendőrök gyorshajtás miatt 623 142 bírságot szabtak ki. A sebességtúllépők jó üzletet jelentenek az államnak, ezeknek a bírságoknak az értéke ugyanis meghaladta a 21 milliárd forintot.

Kiemelt kép: illusztráció