Katona Klári egész pályafutása alatt kerülte a nyilvánosságot, magánéletéről szinte semmit nem lehetett tudn. Ezt azzal indokolta, hogy ő énekel, és az emberek a hangjára és a művészetére legyenek kíváncsiak, nem pedig a magánéletére.

Zárkózottan élt

„Rengeteg kérdezővel találkoztam. Nem csak válaszolni, kérdezni is megtanítottak. Ők, akik a legtöbbször igazi érdeklődés híján csak érdekességet akartak tőlem, hogy ők érdekesnek látszhassanak. Azt végtelenül kevésnek tartom…” – mondta korábban Katona Klári.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem született saját gyermeke

Az énekesnő feleségül ment a világhírű jazz gitáros, Babos Gyulához. Tökéletes pár voltak, mindennél jobban szerettek volna egy közös gyermeket, sajnos azonban ezt a sors nem adta meg nekik. Sokakat meg is döbbentett, amikor a pár éve megjelent könyvében bevallotta az énekesnő, hogy ezért 48 évesen titokban örökbe fogadott egy kislányt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Saját gyermekről álmodott

„Talán még sosem mondtam el senkinek, kislányként mennyiszer álmodoztam magamról áldott állapotban. Rengetegszer elképzeltem, milyen leszek majd, amikor kisbabát várok” – vallotta be könyvében az énekesnő.

Örökbefogadás

„Hogyan is gondolhattam, hogy egyszer mindez elmarad, és egy napon egy kétéves és nyolc hónapos kislány érkezik az életembe, hogy attól kezdve anya-gyerek viszonyon osztozzunk. Hogyan? Egyedin. Előzmények nélkül. Könyvszerű-szabadon. Új helyzetem első hónapjainak eltelte után azt kívántam, bárcsak mindazoknak lenne egy úgynevezett nem saját gyermekük, akiknek adatott édes, saját. Egy nem saját gyerek esetében ugyanis van előtörténet. Ezt sosem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahhoz képest kell bizalmat építeni, szeretni, biztonságot adni, kérdezni, tanítani, adni. Anya-meleget, ha kell” – írta Katona Klári a könyvében.

Elvesztette Babos Gyulát

Majd 2018-ban szomorú fordulatot vett az élete és még jobban bezárkózott a külvilágtól, hiszen ekkor vesztette el élete szerelmét, Babos Gyulát. A magánéletét óvó énekesnő pedig azóta sem beszélt a fájdalmáról és gyászáról. 

1966-ban indult a karriere

Katona Klári a magyar könnyűzene legendás énekesnője, aki 1966-ban kezdett el énekelni, három évvel később pedig már a televízióban lépett fel. Karrierje a ’70-es években indult be igazán: 1970 nyarán versenyzőként indult a Tessék választani!-n , a következő évben pedig a Made in Hungaryn és a nyári Táncdalfesztiválon.

Demjén és Presser írta a dalait

A Bővizű forrás című dalával az 1972-es Táncdalfesztiválon előadói díjat kapott, 1975-ben a Made in Hungaryn első díjat nyert Koncz–Szenes: Ablak nincs az emberen című dalával. A ’70-es évek közepétől legtöbb dalát Demjén Ferenc írta, a ’80-as években Presser Gáborral kezdett dolgozni, 1992-től maga írta dalait.

Teljesen visszavonult

Utoljára 2003-ban adott ki lemezt Óvodás dalaim címmel, melyből tévéműsort is készített Zeneország címmel. Az elmúlt években már nem lépett fel, nem jelent meg új lemeze, interjút is csak nagyon ritkán adott.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: