A repedezett sarkaknak többféle típusa ismert. A legismertebb a szimplán kiszáradt és igénybe vett sarkak miatt következik be, ám léteznek komolyabb problémák is. A genetikai háttér, vagy egy fertőzés is okozhat akár olyan repedt sarkakat, amelyek képesek húsig hatoló fájdalmat okozni. Mi ezekre a megoldás?

Repedezett sarkak az erős igénybevételtől

Ez a leggyakoribb probléma, amelyet általában a nem megfelelő cipő és a magassarkú okoz. Utóbbi esetben a sarkakra és a lábfejrészre helyeződik a terhelés, aminek következménye a bőrkeményedés. Ez a bőrkeményedés az, ami kiszáradva a sarok repedését okozza. Mi a megoldás? Azt nem lehet tanácsolni, hogy soha ne húzzunk magassarkút, hiszen ki ne szeretné ezeket a csinos lábbeliket? Viszont rendszeres hidratálással és a bőrkeményedés eltávolításával megelőzhető a probléma. Egy jó pedikűrös, főleg ha olyan márkát használ, mint a Balsan, szó szerint csodákat fog művelni a kirepedezett sarkainkkal!

Sarokrepedés genetikai okok vagy fertőzés miatt

A repedések egyik komolyabb típusa az, ha szó szerint vérzik a sarkunk a kirepedések helyén. A húsig hatoló kirepedés nem csak nagyon fájdalmas, de könnyen el is fertőződhet. Az ilyen típusú repedezett sarkakkal nem érdemes várni, hanem ahogy tapasztaljuk, forduljunk vele azonnal szakemberhez. A kezelésüket olyan gyógypedikűrösök tudják kivitelezni, akik a megfelelő gyógyító krémekkel és egy jó frézer segítségével rendszeresen eltávolítják az elszarusodott bőrréteget. A lábat olyan készítményekkel kezelik, amelyek nem csak a gyógyulást és a hidratálást, de a fertőzés megelőzését is segítik. Gomba vagy bakteriális fertőzés esetén pedig a megfelelő szerekkel megszüntetik a problémát. Az ilyen kezeléseket felkészült, profi szakemberek végzik. Ők kifejezetten az ilyen problémákra specializálódott szakképzéseken sajátítják el a kezelési módszereket. Ha rendszeresen járunk a megfelelő szakemberhez, akkor soha többé nem lesz gondunk a kirepedt sarkunkkal. Ezen kívül valószínű ő maga is fog olyan készítményeket ajánlani, amellyel otthon is szinten tudjuk tartani a sarkunk egészségét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.