A világbajnoki címvédő Billy Bolt nyerte a legmagasabb, vagyis a Prestige kategória mindhárom döntőjét, a budapesti MVM Dome-ban rendezett Superenduro GP terepmotoros vb-futamon. A géposztály magyar indulója, Szőke Márk egyszer 10., kétszer pedig 11. lett a finálékban.

Látványos esemény

A 13 ezer néző előtt megrendezett látványos eseményen a három döntő alapján kialakult összesített eredménysor élén is a brit Bolt végzett, mögötte honfitársa, Jonathan Walker zárt másodikként, a portugál Diogo Vieira pedig harmadikként. Szőke az összetettben a 11. helyen zárta a versenyt.

Repülő motor az MVM Dome-ban

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Budapesti viadal

A világbajnoki sorozat budapesti viadalán a junior kategóriában rajthoz álló Liszka Roland az első és a második fináléban is ötödik volt, a harmadik döntőben pedig sokáig másodikként haladt, de végül hatodikként zárt. A viadal összetett rangsorában a 14 induló között az ötödik pozíciót szerezte meg.

Nem mindenki úszta meg bukás nélkül

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyar induló

Az Európa-kupa küzdelmeiben is volt magyar induló, Tadics Dániel az első fináléban a 11., a másodikban pedig a 10. helyen ért célba a 14 motorost felvonultató mezőnyben, ezzel az összetett eredménysor 10. helyén végzett.

A későbbi győztes brit Billy Bolt a SuperEnduro GP motoros világbajnoki versenysorozat magyarországi állomásán a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2024. február 3-án. MTI/Illyés Tibor

Kézsérülés

A SuperEnduro GP vb-sorozat idei ötödik viadala után az összetettben Bolt vezet 301 ponttal, mögötte Walker a második (268 pont), a német Manuel Lettenbichler (193) pedig a harmadik. Szőke Márk a 11. pozíciót foglalja el 64 ponttal, a kézsérülés miatt Budapesten nem indult Zsigovits Norbert pedig 13. (37 pont) a 16 motorost számláló vb-pontversenyben. A következő, utolsó előtti fordulóra három hét múlva, Szófiában kerül sor, majd március 2-án, Newcastle-ban zárul a szezon.

Kiemelt kép forrása: MTI/Illyés Tibor