Kiállt a színpad közepére és dalra fakasztotta a közönséget Rétvári Bence, kormánypárti országgyűlési képviselő az Ipoly Feszten a Dunakanyarban. A képviselő közös éneklésre buzdított, végül a színpadon a második sorban énekelte a Nélküled című számot. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Színpadra állt

Az Ipoly Feszt fővédnöke, Rétvári Bence az Ismerős arcok együttes szobi koncertjén állt a színpadra. Arra kérte a közönséget, hogy Trianon 104. évfordulója alkalmából együtt énekeljék el az összetartozás himnuszát, az Ismerős arcok zenekar, Nélküled című számát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghúzta magát

Rétvári Bence kérését sokan teljesítették, mert a Dunakanyar legnagyobb fesztiválján rengeteg ember énekelte a dalt és emelték kezüket az 5 millió határon kívül rekedt magyarra emlékeztetve. Az országgyűlési képviselő azonban amilyen lelkesen buzdított, olyan csendesen meghúzta magát a második sorban a zenekar mögött.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ráirányítja a figyelmet

Az Ipoly Fesztivált idén második alkalommal rendezték meg. A Börzsöny és vidéke, az Ipoly-völgye természeti kincseinek, kulturális értékeinek, az épített örökség, az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása mellett a fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa e csodálatos régió fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, az Ipoly két oldalán, a szlovák és a magyar oldalon élők összetartozására.

Nemzet sorsa

Az Ismerős Arcok zenekar 1999. október 23-án alakult. A szövegviláguk és témaválasztásuk nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú számok.

65 ezren énekelték

Az együttes legismertebb dala a Nélküled című szám, amit a Puskás Aréna 2019-es átadásán felvidéki, dunaszerdahelyi gyerekek énekeltek el és velük együtt énekelte 65 ezer ember a stadionban. Az együttes frontembere, a dal szerzője Nyerges Attila akkor ezt nyilatkozta: “Nem lehet szavakkal leírni, mit éreztem, amikor ezt hallottam. Pedig tíz évvel ezelőtt, amikor megírtam a dalt, eszembe sem jutott, hogy ekkora sikert érhet el. Ha fogalmazhatok így, tényleg egy új Nemzeti dal lett.” – mondta az énekes.

Motorbaleset

Az együttes énekesének, Nyerges Attilának a Puskás átadásának évében súlyos motorbalesete volt. Pilisvörösváron motorozott, amikor egy autó kifordult elé. Rögtön mentőt hívtak, a kórházban pedig alaposan kivizsgálták. Mivel a CT és az ultrahang nem mutatott semmit, másnap hazamehetett, azonban négy nappal később nagyon rosszul lett. “Mentő vitt be a váci kórházba, ahol másfél óra múlva már a műtőasztalon feküdtem: szétrobbant a lépem és belső vérzésem volt, majdnem meghaltam.” – mondta akkor Attila.

Elvesztette három éves gyermekét

Az énekes magánélete sem könnyű. Élete legnagyobb traumája, hogy elvesztette három éves kisfiát.  “Az a borzalom kettétörte az egész életemet. Hiába történt utána sok jó velem, semminek sem tudtam igazán örülni, olyan mély gördörből kellett kikászálódnom. Szegény fiam agyhártyagyulladást kapott, és nem tudta leküzdeni. A tragédiája után vezették be a kötelező jelleggel a védőoltást. Az ő halála kellett ahhoz, hogy mások élhessenek.” – mondta Attila korábban a Story magazinnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Orbán Viktor is felhasználta

Orbán Viktor is elővette a népszerű slágert. A Covid-járvány elején 2020 tavaszán Orbán Viktor zenés videóban tájékoztatja az embereket, hogy kijárási korlátozást vezetnek be március 28-a és április 11-e között. A videóban feltűnnek gyerekek, családok, drukkerek és sztárfocisták, köztük Dzsudzsák Balázs vagy Marco Rossi, és közösen éneklik, hogy “egy vérből valók vagyunk”. Orbán Viktor a bejegyzésében kiemelte: “Egyetlen magyar sincs egyedül!” Orbán Viktor videóját itt tudod megnézni.

Itt van Rétvári Bence videója

Kiemelt kép: részlet a videóból