A Fábián Juli Emlékalapítvány egy bejegyzésében tette közzé, hogy Tompos Kátya színésznő, súlyos betegségben szenved. Magyarországon ezt a dagantot nem tudják gyógyítani, ezért külföldön folytatnák a gyógykezelést. Azonban a gyógyítás nagyon drága, ezért a nyilvánossághoz fordulnak segítségért.

Eltűnt a nyilvánosság elől

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” – írja Facebook posztjában a Fábián Juli Emlékalapítvány. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ritka betegségben szenved

„Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Segítséget kérnek

A posztban azt írják, hogy Kátya kérésére eddig a pillanatig kizárták a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Így tudsz segíteni

  • „Szeretünk Kátya” címen jótékonysági gálát szervezünk, amelyre május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban. A bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül.
  • Ha nem tudsz ott lenni a gálán de szeretnéd támogatni Kátya kezelését, akkor ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva megteheted. Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány. Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000 A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét!

Szegedi gála

A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett jótékonysági esten többek közt fellép Udvaros Dorottya, Falusi Mariann, Für Anikó, Dolhai Attila és Hrutka Róbert. Elindult a jegyértékesítés, ha szeretnél részt venni a gálán, akkor ide kattintva tudsz jegyet vásárolni.

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.

Zoránnal is fellépett

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.


Kiemelt kép: Tompos Kátya – Forrás: YouTube.com