Karácsony másnapján, hétfőn, a késő délelőtti órákban robbanás történt egy pestszentimrei családi házban, melynek következtében az épület egyik oldalfala kidőlt. A helyszínre érkező tűzoltóknak négy embert az erkélyen keresztül kellett kimenteniük az épületből, három kisgyereket kórházba szállítottak.

Elzárták a kazánt

A Lea utca 13. számú házban lakó család épp készült elutazni, ezért elzárták a vegyes tüzelésű kazánt a hátsó helyiségben, majd bezárták az ajtót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Berobbant a víztartály

Információink szerint a szintén ebben a helyiségben, a kazán közelében tárolt faanyag valamiért begyulladt, ami átterjedt a kazánra is, ettől pedig a víztartálya berobbant. A nagy erejű detonáció következtében a bal oldali főfal egy része a kerítés mellé omlott, hatalmas lyukat ütve a falon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Négy embert kellett kimenteni

Szerencsére ekkor már senki sem tartózkodott ebben a helyiségben, de a helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltóknak négy embert így is az erkélyen keresztül kellett kimenteniük az épületből, majd három kisgyereket helyszíni ellátás után, további vizsgálatok céljából kórházba szállítottak a mentők.

Lyukat ütött a falon

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Az erkélyen át menekültek

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Gyorsan megérkeztek a tűzoltók

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Kárfelmérés a helyszínen

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Sajnos a mentőknek is akadt dolguk

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Átmeneti szállás

A házat jelenleg a statikusok vizsgálják, valószínűleg az ott lakóknak átmenetileg máshol kell majd szállást biztosítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a robbanás helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK