Kedd délután 15 óra környékén valaki robbanás-szerű hangot hallott Csömörön, majd füst szállt fel egy épületnél. A katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Nagy Sándor utcában tűz ütött ki egy családi ház melléképületében.

Frissítés | 17:02

A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kérdésére a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté elmondta, hogy Csömörön a Nagy Sándor utcában egy melléképület gyulladt ki. Mivel a tűz átterjedhetett volna a lakóépületekre a tűzoltók négy vízsugárral kezdték meg az oltást. A szóvivő cáfolta, hogy robbanás történt volna.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

Robbanást hallottak

A Facebookra egy olyan poszt került ki, amelyben azt írta egy közelben lakó, hogy: „Még mindig remegek. Az ablakok megremegtek, felugrottam és láttam a füstöt, abban a pillanatban hívtam a 112-t.”

Mivel a robbanást megcáfolták, kíváncsiak voltunk arra, mi okozhatott akkora durranást, hogy a környéken élők robbanásra gyanakodtak. “A robbanásnak tűnő hangot minden bizonnyal egy hőtől elpattanó pala durranása okozhatta” – mondta portálunknak egy épületek tűzbiztonságával foglalkozó szakértő, aki azt is elmondta, hogy a régebbi, úgynevezett azbesztes palák esetében gyakran előfordul, hogy forró közegben olyan hanghatás kíséretében repednek meg, hogy az akár robbanásnak is tűnhet.

A fenti képet Fehér Andrea töltötte fel a Facebookra, ezen is látszik, hogy fekete füst száll a házak felett. Köszönjük, hogy fotójával segíti mások tájékoztatását.

Molnár Brigitta az alábbi képet posztolta a füstölő épületről. Köszönjük neki is, hogy fotójával segíti mások gyors tájékoztatását itt az agglomerációban!