Robbanás történt Budapesten egy 9. kerületi, Vágóhíd utcai lakás konyhájában – közölte a katasztrófavédelem.

Ki kellett menteni

A robbanás következtében leomlott a szomszédos lakással közös válaszfal. Egy embert a tűzoltók mentettek ki a romok alól. Mentők és a gázszolgáltató szakemberei mentek a helyszínre – közölte a katasztrófavédelem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem gázrobbanás

Az Index megtudta, a gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy nem gázrobbanás történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyzet volt az Elem utcában

Egy hónapja írtunk arról, hogy tűz keletkezett egy raktárépületben, Budapest 4. kerületében, az Elem utcában. Teljes terjedelmében égett egy ingatlan kedden este. A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltották a lángokat.

„Több robbanást hallottunk”

A történtek nagy riadalmat okoztak a környéken lakók között, sokáig nem derült ki pontosan, mi történt és mekkora a baj. „Több robbanást is hallottunk, és láttuk a lángokat is az erkélyről. Folyamatosan jönnek a tűzoltóautók. Remélem nem sérült meg senki!” – írta egy helyi lakos a kerület egyik Facebook-csoportjában.

Tűz az iparterületen

Sokáig csak találgatták, melyik épület kapott lángra. Szóba került a Chinoin épülete, aztán a mellette lévő erőmű is, végül kiderült, hogy a mellette lévő iparterületen gyulladt ki egy épület.

Nagy erőkkel érkeztek a lánglovagok

„Mentőt nem láttam kiérkezni. A tűzoltók sok kocsival érkeztek már rendőri támogatással. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy nincs személyi sérülés” – írta egy aggódó lakó az esti órákban.

Sok vegyipari cég van erre

Az Elem utca és a Bécsi utca környékén sok vegyipari cég található, valamint egy autómosó, egy gumis, és egy utcával arrébb áll az Újpesti Erőmű. A katasztrófavédelem 22:03-kor azt írta, hogy a tűz nem terjed tovább a közel 150 négyzetméteres ingatlanról.

Körülhatárolták az égő épületet

Sikerült körülhatárolni az égő épületet és megakadályozni a lángok továbbterjedését. Ekkor már csak füstszagot éreztek az ott élők. A tűz okát még vizsgálják, A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komoly volt a helyzet az Elem utca környékén

Sűrű füst szállt fel

Kilométerekről is látni lehetett a füstöt és a tüzet

Volt dolguk a lánglovagoknak

Kiemelt kép: illusztráció