Súlyos tűzesethez riasztották a tűzoltókat péntek koradélután Monoron. Egyszerre három ház lobbant lángra, nagy volt a pánik a környéken, gázpalack is volt az égő házban, sokan robbanástól tartottak.

Három ház égett egyszerre

Pénteken kora délután riasztották a tűzoltókat, hogy három egymással összeépült családi ház és egy melléképület lángol a Bercsényi utca és a Cinka Panna utcában. A tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és megkezdték az oltást – mondta a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megkeresésére a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan terjedt

A tűz gyorsan terjedt át az egyik házról a másikra. Amikor a tűzoltók megérkeztek már lángokban állt a tető és szinte menthetetlennek tűnt az épület.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

5 vízsugárral oltottak

A tűzesethez a hivatásos tűzoltókon kívül megérkeztek az üllői, nagykátai és a monori önkéntes tűzoltók is. Öt vízsugárral oltották el a lángokat, végül sikerült megfékezni a tüzet, de az épületek lakhatatlanná váltak.

19 ember érintett

A katasztrófában összesen 19 ember érintett, az ő otthonuk veszett oda, közülük négy gyermek. Úgy tudjuk a helyi önkormányzat gondoskodik a lakhatásukról, mert a leégett házakba sokáig nem költözhetnek be.

Robbanástól féltek

Az egyik monori csoportban elterjedt a hír, hogy robbanásveszély alakult ki a környéken és mindenki maradjon otthon.

Gázpalack a lángoló épületben

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált a katasztrófavédelem sajtósa arról tájékoztatta, hogy valóban volt az égő házakban egy gázpalack, de azt problémamentesen kihozták a tűzoltók robbanás nem történt. Vélhetően a gázpalack kiemelésének a híréből lett tehát robbanásveszélyre figyelmeztető Facebook-pletyka.

Tűzvizsgálat

Cikkünk megjelenésekor a tűzoltók nagy része már elment a helyszínről, a tűzvizsgáló szakemberek dolgoznak az üszkös romok között, próbálják megállapítani, miért égett le a három ház, mi okozta a tüzet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Monori csoport – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.