Nem mindennapi helyet választott egy úriember, hogy megkérje választottja kezét. Gödöllőnél az M3-as autópálya felett átívelő hídon történt a nagy pillanat.

A nem mindennapi jelenetet egy autós kapta le mobiljával, péntek este fél nyolc körül. Éppen Tokaj felé tartott, amikor megpillantotta a leánykérésnek látszó jelenetet.

A térdelő fiút, ahogy éppen megkéri a kedvese kezét sokan látták, hiszen többen is hozzászóltak a Facebookra feltöltött képhez.

Volt olyan hozzászóló, aki egy olyan videót készített, amelyen a pár más boldogan integet az elsuhanó autósoknak. Ebből sokan arra következtetnek, hogy valóban lánykérés történt az M3-ason, ráadásul a hölgy igent is mondott a fiúnak.

Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint – derült ki a Magyarország lánykérési szokásait vizsgáló, 7800 fős online felméréséből.

Évek óta azt tapasztaljuk, hogy változnak a lánykérési szokások, úgy érezzük, hogy kopnak a hagyományok. Ezt szerettük volna megvizsgálni, jobban megérteni” – mondta Balner Attila, a felmérést végző Ékszerpalota vezetője korábban a Blikknek.

A válaszadók 46%-a szerint a lánykérésnek négyszemközt, romantikus módon kell történnie. 36% mondta azt, hogy nincs erre szabály, és mindenki úgy csinálja, ahogyan szeretné. Meglepő, hogy a megkérdezettek mindössze 8%-a szerint kell hagyományos módon, a szülőktől megkérni a lány kezét. 3% szerint a család, barátok jelenlétében, utána együtt ünnepelve, bulizva jó egy lánykérés. Ugyancsak 3% válaszolta azt, hogy valamilyen extrém helyzetben kell megtörténnie.

„Meglepő a meghitt lánykérés magas aránya. De talán még ennél is jobban meglepőbb, hogy milyen magas azoknak az aránya, akik szerint nincs szabály a lánykérésre – mondta Balner Attila.

Az M3-as felett átívelő hidat választó pár egész biztosan a válaszadók 36%-át képviselték, akik szerint nincs arra szabály, hogy ki hogyan és hol kéri meg a párja kezét. Az a lényeg, hogy igent mondjanak és még fontosabb, hogy boldog házasságban éljenek, míg az ásó, kapa és a nagyharang el nem választja őket.