A közösségi oldalon merengett el a koronavírus-járvány kapcsán Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes. Szerinte alapvetően átalakul az életünk, ha így megy tovább generációs válság lesz belőle.

Személyes gondolatit osztotta meg a városvezető a közösségi oldalán. Az otthoni karanténban megfogalmazott sorok nem túl vidám képet festenek elénk, a 34 éves fiatalember kifejezetten pesszimista.

Azt írja: „Ideje szembenéznünk a kemény valósággal: ha így megy tovább, akkor generációnk legnagyobb válsága lesz a nemrég kezdődött koronavírus.” Ezután arról ír, hogy 34 évesen mi mindent élhetett meg „de ennek egy jó időre biztosan annyi – ezt be kell árazni, el kell fogadni, fel kell dolgozni. Mert életünk nagy válsága egyszerűen ránk rúgta az ajtót. És mindenkit változásra, alkalmazkodásra kényszerít.” – fogalmazott Dorosz Dávid.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt követően a klímakatasztrófával hasonlítja össze a jelenlegi helyzetet. Azt írja, hogy „Aki tudatosan élt, azt már a klímakatasztrófa eddig is sok változásra késztette, azonban az nagyon más pálya, amikor valami egyik napról a másikra hirtelen véget ér.

A klímaválságot ráadásul minden igyekezet – beleértve a sajátomat – ellenére egészen a legutóbbi időkig távoli dolognak éreztük: jegesmedvék, unokáink távoli gondja, ami ellen persze tenni kéne, de jobb nem belegondolni. Ehhez képest a koronavírust nem lehet eltávolítani. Sőt a járvány egyben előhírnöke is az előttünk álló évtizedeknek, amikor az kialakult globális rend felelőtlenségének következtében, mind környezeti mind társadalmi szempontból hatalmas válságok várnak ránk” – fogalmazott.

A facebookos merengő-bejegyzés végére kicsit pozitívabb lesz a főpolgármester-helyettes és ezt írja: ”Egy biztos: nem vagyunk tehetetlenek. Hogy hogyan alakul a történet, az rajtunk, döntéseinken, az általunk választott és ellenőrzött (ld. nincs határidő nélküli felhatalmazás) vezetőkön múlik majd. Ezért nem mindegy mit és hogyan teszünk. Kezdésként éppen elég, hogy otthon maradunk, dolgozunk, filmet nézünk, és barátokkal Sykpe-on beszélünk.

De majd jönnek a nagyobbak feladatok is – sokszor kemény lesz, néha talán kilátástalan is, de soha nem lehetetlen. A könnyű nap tegnap volt.” – írja Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.

Kiemelt kép: Dorosz Dávid, főpolgármester-helyettes – Forrás: Facebook/Dorosz Dávid