A 25 milliós Lexus sofőrje rosszul lett és több autónak nekihajtott egy 12. kerületi iskola előtt. A terepjáró oldalára borult, nagy felfordulás volt a környéken.

Középkorú nő vezette

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint szerda délután egy középkorú hölgy a 12. kerületben a Városmajor utcán igyekezett a Szent János kórház felé egy Lexus NX450-es autójával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oldalra borult Lexus

Forrás: Katasztrófavédelem

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rosszul lett

A Gaál József utcai elágazás után, a Kós Károly ének-zenei általános iskola előtti jelzőlámpás gyalogátkelőn áthaladt, majd valószínűleg rosszul lett. Az iskola előtt sorban parkoltak az autók, a szülők jöttek a gyerekeikért, ezeknek csapódott fékezés nélkül a Lexus.

Belerohant a Seatba

Egy BMW i3-asnak még csak a visszapillantó tükrét vitte le, az előtte álló kombi Seat Leonba viszont nagy erővel belerohant, majd az előtte parkoló Opel Astra hátuljának lökte, végül keresztbe fordult az úttesten és a bal oldalára borult.

Kiszakadt a Seat kereke

Kivágták a szélvédőt

A helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók először stabilizálták a járművet, majd kivágták annak szélvédőjét, végül kiemeltek a sérült nőt, akit a mentők a Szent János kórházba szállítottak.

Elszállítják a sérültet

Forrás: Katasztrófavédelem

Nem voltak gyerekek az iskola előtt

Óriási szerencse, hogy egyik parkoló autóba vagy autóból sem szálltak be, illetve ki szülők vagy gyerekek, így a sofőrön kívül senki sem sérült meg a balesetben.

Lezárták az utcát

A mentés és helyszínelés idejére a Városmajor utcát teljes szélességében lezárták, ezért a 128-as autóbusz nem érintette a Széll Kálmán tér és a Tarpatak utca közötti, a 129-es autóbusz pedig a Széll Kálmán tér és a Nagyajtai utca közötti megállókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/GK és Katasztrófavédelem