Rosszul lett és meghalt az RTL klub nagysikerű műsorának egyik operatőre. A tragédia a Nyerő Páros forgatásán történt.

Meghalt egy stábtag

Rosszul lett és meghalt az RTL klub Nyerő Páros című műsorának forgatásán az egyik stábtag. A műsort egy pusztazámori villában veszik fel, ott történt a tragédia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a közlemény

„Az egyik műsor hétfői forgatási napján a gyártó partnercég szerződéses munkatársa váratlanul rosszul lett. A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos, majd a helyszínre érkező rohamkocsi azonnal megkezdte az ellátást, de a gyors és szakszerű orvosi segítség ellenére sajnos nem sikerült megmenteni a stáb tagjának életét. Az RTL Magyarország mély részvétét fejezi ki a gyászoló hozzátartozóknak” – írta a csatorna a 24.hu megkeresésére.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy operatőr halt meg

A BudaPestkörnyeke.hu úgy tudja, egy operatőr halt meg, a férfi 51 éves éves volt. Halálát tüdőembólia okozhatta.

Mi a tüdőembólia?

Tüdőembólia az az állapot, amikor a vérkeringéssel elsodort embolus (alvadt vér, esetleg zsírszövet, levegő, egyéb idegen szövet) elzárja a tüdő fő- vagy mellékartériáit. Az elzárást okozó embolus az esetek legnagyobb részében az alsó végtag trombózisából (mélyvénás trombózis) származik.

Hirtelen halál

A tüdőembólia tünetei, kimenetele attól függ, mely artériát érinti az elzáródás. Súlyos esetben, mikor a tüdő fő ereit zárja el, hirtelen halállal is végződhet.

Tüdőembólia okai

Leggyakoribb okaként az alsó végtagot érintő mélyvénás trombózist kell kiemelni, mindamellett számos egyéb tényező is közrejátszhat a tüdőembólia kialakulásában.

Hátterében állhat még:

  • mozgásszegény életmód (pl. ülőmunka, hosszas fekvőápolás és/vagy ágyhoz kötöttség, sérült végtag tartós rögzítése),
  • vér fokozott alvadékonysága (pl. daganatos megbetegedés, fogamzásgátló szedése, dohányzás, vérképzőszervi betegség vagy genetikai okok miatt),
  • erek belhártyájának károsodása (pl. hosszú időre behelyezett vénás katéter, gyulladásos betegség).

Panaszok

A panaszok az elzáródás mértékétől és helyétől függően igen változatosan lehetnek, sokszor nincsenek jellegzetes tünetek. A tüdőerek részleges elzáródása fokozott nyomást ró a jobb szívfélre, melynek következtében nehézlégzés, mellkasi fájdalom, fulladás, szívdobogásérzés (palpitáció) jelentkezik. Nem ritka az ún. cianózis, a bőr kékeslilás elszíneződése, illetve a fájdalmas köhögés és vérköpés.

Teljes elzáródás

Nagyobb fokú vagy teljes elzáródás esetén a vérnyomás erősen, hirtelen lecsökken, mely eszméletvesztéssel, orvosi ellátás és segítség hiányában pedig hirtelen halállal is járhat.

Pusztazámoron forgatják

Az RTL klub nagysikerű műsorában nyolc sztár pár költözik be egy Budapest környéki villába, hogy megküzdjenek a megtisztelő Nyerő Páros címért! A műsorvezető, Sebestyén Balázs, és hűséges játékmestere, Kabát Peti mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a szerelmesek dolgát! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a villában forgatják a műsort – Forrás: Booking.com