Így aztán egyedül kellett kimásznia, kutyájával együtt. Ám ekkor már híre-hamva sem volt annak, aki a bajt okozta. Mivel nem tett feljelentést, ezért nem indult nyomozás az ügyben.

Többet ártott

Építkezési gödörbe esett egy látássérült férfi és vakvezető kutyája a 3. kerületben. A balesetet az okozta, hogy valaki segíteni akart a látássérült férfinek, és megfogta a kutyája hámját, az állat azonban megijedt és belecsúsztak a gödörbe – hangzott el az RTL híradójában szombat este. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Akadálypálya a munkahelyig

Pixel, a vakvezető kutya mindennap átsegíti a gazdáját egy zebrán. Az útépítéshez érve lelassít és körbenéz, a segítőkutya és gazdája rendszeresen teszik meg ezt az utat. A terület folyamatosan változik, ezért a férfinak mindig más akadállyal kell megküzdenie, itt zuhantak bele egy gödörbe pár napja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csak a ruhái szakadtak szét

„A táskám, ami rajtam volt, az elhúzott, és az nagyon nehéz volt, és arra estem rá háttal, így a térdem sérült meg egy kicsit, illetve kiszakadt a nadrágom, de ezek már járulékos veszteségek” – magyarázta Prepszl Tamás.

Nem volt a lyuk sem elkerítve

Mint mondta, a baleset szerinte azért történt, mert a kutya hámját valaki megfogta, hogy így segítsen. Az állat megijedt, megrántotta magát, így mindketten a gödörben kötöttek ki. A férfi szerint a lyuk nem volt elkerítve.

Egyedül kellett kijutnia

Azonban még így is azt mondja, szerencsés, hogy nem volt túl mély, így nem sérült meg súlyosan, de az bántja, hogy aki segíteni akart neki, otthagyta, így a kutyájával egyedül kellett kikászálódnia a gödörből. Elmondta azt is, mi lett volna a legjobb segítség egy ilyen helyzetben.

Így adható a legjobb segítség

„Hogyha a segítő, aki arra jár, megfogja a jobb kezemet és szól, hogy itt veszély van, és most segítek átkelni, megfogja a jobb kezemet, semmiképp sem a balt, és átmegyünk együtt biztonságban, én megköszönöm, és igazából elválnak útjaink.”

Vakvezető kutyás tréningek

A Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola rendszeresen szervez úgynevezett érzékenyítő programokat látóknak, hogy megmutassák, hogyan lehet vakvezető kutyával közlekedni, és hogyan lehet segíteni a látássérülteknek.

Nem indult nyomozás az ügyben

Az alapítványnál azt mondják, az elmúlt években sokat javult a helyzet, de még van mit tenniük. A gödörbe esett férfi nem tett feljelentést, így nem indult vizsgálat az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön Prepszl Tamás és kutyája Pixel látható. Forrás: a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Facebook-oldala.)