A Szabadság-szobor, a Lánchíd és a Mol Campus is rózsaszín megvilágítást kapott vasárnap este. Egy alattomos betegség elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet. A

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint. Ez az alattomos kór egyaránt jelen van a fejlett és a fejlődő országokban. A hónap első napja, október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rózsaszín megvilágítást kapott Lánchíd

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Fontos ügyre hívták fel a figyelmet a különleges megvilágítással

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fontosak a szűrővizsgálatok

A korai stádiumban felismert daganatos betegségek gyógyíthatóak. Éppen ezért fontos, hogy a nők igénybe vegyék a szűrővizsgálatokat. Hozzájárul az egészséges életmód is a gyógyulási esélyek növekedéséhez.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Mol Campus is rózsaszínbe öltözött tegnap este

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sétával hívták fel a mellrák elleni küzdelemre a figyelmet

Október 8-án, vasárnap este az Egészség Hídja Összefogás megtartotta az évente megrendezett, mellrákkal kapcsolatos eseményét. A résztvevők a rózsaszínű fénnyel megvilágított Lánchídon sétáltak át. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a mammográfiás emlőszűrő vizsgálatok fontosságára. Egyúttal szerették volna kifejezni a betegséggel küzdők iránt a szolidaritásukat.

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület sétájának résztvevõi a Lánchídon

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A budapesti Szabadság-szobor is rózsaszín megvilágítást kapott

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Alacsony a veszélyeztetettek megjelenési aránya a vizsgálatokon

Magyarországon a 45-65 év közötti nőket kétévente névre szóló meghívóval hívják mammográfiás szűrésre. A megjelenési arány azonban nagyon alacsony, 30% alatt van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A rózsaszín megvilágítást kapott Lánchíd – Forrás: MTI/Illyés Tibor