Egyre több a rejtély a 43 éves Kincses Gábor eltűnése kapcsán. Lapinformációk szerint elképzelhető, hogy a férfi egy távoli országban akar új életet kezdeni. A rendőrség mellett a család is nagy erőkkel keresi a Szentendréről eltűnt hozzátartozóját.

Egy dohányboltban látták utoljára

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon elsők között beszámoltunk róla, a 43 éves Kincses Gábor Ervin február 27-én tűnt el, autóját és telefonját hátrahagyva. A férfit utoljára egy szentendrei dohányboltban látták. A rejtélyes eltűnésről eddig – a személyleírásán és azon túl, hogy mit viselt eltűnésekor – ennyit tudhatunk biztosan, a többi találgatások sorozata. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aggódik a család

A férfi eltűnése után pár nappal családja az interneten osztott meg egy segélykérést. Ebben a felhívásban az szerepelt, hogy „A rendőrség nem hív vissza, hiába jelentem be az anomáliákat és újabb információkat!” Azóta kiderült: a rendőrök már keresik a férfit, akinek a rendőrség hivatalos oldalára is felkerült a körözési adatlapja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Saját elhatározásából tűnt el

A Blikk információi szerint nem kizárt, hogy saját elhatározásából tűnt el szentendrei albérletéből a 43 éves férfi. A lap szerint emiatt a rendőrség visszautasította az emberkereső kutyákkal rendelkező speciális kutató egységek segítségét is. 

Megtévesztő öltözék?

A balatonszemesi állandó lakcímmel rendelkező Kincses Ervin Gábor a szemtanúk szerint a férfi fekete és terepszínű túraruházatban volt, hátizsákkal, mintha egy erdei kirándulásra készülne, de nem kizárt, hogy ezzel csak meg akarta téveszteni azokat, akik elől menekül. 

Semmit nem vitt magával

Az azonban biztos, semmit nem vitt magával. Egy rokona szerint mindene a házban maradt, mobiltelefon, laptop, iratok, bankkártya és a kocsija is ott állt a ház előtt. Azt a család is tudta, hogy költözést tervezett, már felmondta a bérelt lakás szerződését, hiszen az eltűnés utáni napokban kellett volna azt átadnia a tulajdonosnak.

Megmérgezték a kutyáit

Az egyetemet végzett, az elmúlt tíz évben öt nagy hazai cégnél HR-menedzserként dolgozó férfit állítólag egy nő társaságában látták utoljára. Néhány hete a kutyáit megmérgezte valaki. Nem kizárt, hogy ez volt az a fájdalmas esemény, ami a férfit arra ösztönözte, hogy máshol kezdjen új életet.

Nem kérték a segítségüket

A család bejelentése után a rendőrség – a felnőtt polgárokra vonatkozó protokoll szerint – 72 óra elteltével rendelte el Kincses Ervin Gábor körözését, ami egyelőre nem járt sikerrel, a férfi nem adott magáról életjelet. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat felajánlotta a rendőrségnek, hogy segít az eltűntként keresett férfi felkutatásában. A hatóság azonban Kincses Ervin Gábor eltűnésének ügyében nem kérte a segítségüket.

Távoli országba mehetett

A Blikk információi szerint a férfi eltűnésének ügyébe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda is bekapcsolódott. Úgy tudjuk, azt feltételezik, hogy a férfi készült ez eltűnésére, és egy olyan távoli országban tartózkodik, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási szerződése. 

Nincs értékelhető információ

A férfi barátnője azt mondta, nem tudják, a rendőrség milyen lépéseket tett eddig Kincses Ervin Gábor hollétének felkutatása érdekében. A testvérei fogadják telefonon a bejelentéseket a közösségi oldalakról, ahol már több ezren osztották meg a férfi eltűnéséról szóló közleményt. Értékelhető információ eddig még nem érkezett.

Kockázatelemzés, feltárás

„Egy eltűnésnél minden esetben kockázatelemzéssel, feltárással kezdődik a rendőrségi eljárás – nyilatkozta a lapnak Teplán Tibor nyugdíjas nyomozó. – Fel kell tenni a kérdést, mi állhat az eltűnés hátterében, mik az olyan nyomok, adatok, amik arra utalnak, hogy valaki megkeseredett, el akarja dobni az életét, esetleg bajba került, fél valakitől-valamitől, menekülnie kell, vagy éppen új életet akar kezdeni, amibe nem akarja belevonni a családját sem.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: eltűnt férfi – Forrás: Facebook