Elítélték azt azt az egyiptomi férfit, aki két éve a volt élettársa soroksári házához ment, ahol a 8 éves közös gyermeküket túszul ejtette, bezárkózott az ingatlanba, és egy hatalmas bozótvágó késsel a kezében azzal fenyegetőzött, ölni fog. A kislányt végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége menekítette ki.

Túszul ejtett saját gyerekét 

Mint arról korábban többször beszámoltunk, egy egyiptomi származású férfi 2022. augusztus 23-án, a volt élettársa soroksári házához ment, ahol a közös kiskorú gyermekükre éppen annak nagyapja vigyázott. Kicsalta őket a házból, majd a gyermekét megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Rátörte az ajtót a TEK

A rémült kislány nyakához egy karambit harci kést és egy hatalmas macsétát tartva azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyereket, az élettársát, majd magával is végez. Ez onnan tudható, A szörnyű tettét élő videóban közvetítette a közösségi oldalán. A TEK-es akciócsoport azután törte rá az ajtót, hogy a férfi megszakította a kommunikációt a túsztárgyalóval, végül egy sokkolóval sikerült ártalmatlanítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ebben a házban ejtette túszul gyerekét

Forrás: police.hu

Féltékeny volt az exére

A félelmében sírva fakadó gyerekének lelki gyötrelemmel járó pszichés traumát okozott. A férfi tettének előzménye az volt, hogy a férfi nem tudta elfogadni, hogy a gyermeke anyjának új párkapcsolata van, így más férfi él a gyermekével együtt. 

Két súlyos ügye van

A mai tárgyaláson a túszejtéses ügyhöz hozzácsatolták a férfi két korábbi ügyét is: 2020 nyarán bántalmazta a gyereke anyját a kislány előtt, egy évvel később pedig az iskola előtti parkolóban verekedett össze a volt párja udvarlójával.

A nő elégedetlen a döntéssel 

Beismerés esetén a Luxorban született férfit 6 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélhették volna, de nem vállalta a felelősséget.  A 42 éves A. Mohamed nem jogerősen a szerdán a csepeli bíróságon 7 és fél év börtönt kapott, amiből feltételesen nem bocsátható szabadlábra. 

Kiutasították az országból

Ezen felül tíz esztendőre kiutasították az országból és eltiltották a kiskorúakat érintő foglalkozásoktól. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik majd. A Blikk elérte az kislányuk édesanyját, aki nem elégedett a döntéssel, szerinte sokkal súlyosabb büntetést érdemelt volna a férfi. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: az egyiptomi férfi a gyermekével – Forrás: police.hu