A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának köszönhetően 2022-ben elfogták a romániai gyanúsítottakat. Az ügyről sajtótájékoztató keretében számolnak be.

Ez özvegyasszonyt gyilkoltak meg

1993. szeptember 30-án soltvadkerti házában ismeretlen tettesek megölték az ott lakó özvegyasszonyt, majd a lakásban végzett kutatás eredményeként megtalált -­­ a jelenlegi adataink szerint több százezer forint – készpénzzel elhagyták a helyszínt. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: BKMRFK) nyomozást indított. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akkor nem találták meg a tetteseket

A nyomozás során ekkor az elkövetők kilétét nem sikerült megállapítani. A rendőrök azonban nem feledkeztek meg az ügyről, az elmúlt évtizedekben több nyomozati cselekményt végeztek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

DNS

Egy, a helyszínen hagyott cigaretta csikken megtalált DNS volt az egyik fontos bizonyítéka a 2020 szeptemberében újra megindított nyomozásnak. A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőket, egy éves 51 nőt és egy 51 éves férfit.

Fotó a helyszínről:

Román állampolgárok

Tekintve, hogy a látókörbe került személyek román állampolgárok voltak, így a román hatóságok segítségét kérték a rendőrök. A nőt európai elfogatóparancs alapján fogták el Romániában, míg a férfi ekkor már más ügyben jogerős börtönbüntetését töltötte. A bűntársakat – nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében – kiadatási eljárás során adták át a magyar nyomozóhatóságnak.

Kihallgatták őket

A nyomozók nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a román férfit és nőt.

Helyszíni fotó:

Az ügy részletei

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében 2022. szeptember 14-én dr. Kovács Gábor r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának vezetője és Bogdány Gyula r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának osztályvezető-helyettese számolt be. A nyomozás jelenleg is folyamatban van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kegyetlen gyilkosság helyszíne

Kiemelt kép: police.hu