Ma már elérhető olyan kiváló ételkiszállításhoz használható szoftver is, amivel játszi könnyedséggel tudunk kezelni külsős futárszolgálatokat és saját csapatot is. Mindkettő esetén lényeges a könnyen kezelhető, számos funkciót tartalmazó kezelőfelület, mely szintén adott egy kiváló modern program esetén.

Ételkiszállításhoz használható szoftver

Ha saját futárokkal dolgozunk, akkor egyértelműen szükség van egy kiváló programra. De ha külső cégre bízzuk ezt a feladatot, akkor is kell valamilyen kapcsolat az ő rendszerükhöz, amin keresztül gördülékeny lesz a feladatátadás és a visszajelzések fogadása.

Éppen ezért kell egy olyan ételkiszállítási szoftver, mint amilyen a Deliveo: Futár szoftver, ami mindkettőt tudja egszerre. A saját futárainkat is el tudjuk vele látni fontos információkkal, és ők is tudnak visszajelezni. Ugyanez igaz a külsős futárszolgálatok esetén is, velük is megtörténhet a kétirányú információ. Ha mindezt egyetlen program tudja teljesíteni, az a legjobb, mert akkor egységes felületen tudja a diszpécser is kezelni a csomagokat, függetlenül attól, hogy éppen belső vagy külső futár intézi a szállítást.

Külön felület minden szereplőnek

Egy ételkiszállításhoz passzoló szoftver esetén fontos, hogy minden szereplő hozzáférjen a saját felületen azokhoz az információkhoz, amikre szüksége van. Sőt, tudjon olyan módosításokat eszközölni, ami elengedhetetlen a sikeres kézbesítéshez vagy a megfelelő információáramláshoz. Éppen ezért külön hozzáférésre van szüksége a futárnak, a diszpécsernek, sőt még a címzettnek is.

Az ügyfél szeretné látni, hogy mi a csomagjának a státusza, hogy hol tart a kiszállítás. Illetve bizonyos esetekben a címet vagy az elérhetőséget is szeretné módosítani. Ha ezt meg tudja nézni, illetve tudja módosítani, máris boldogabb és elégedettebb lesz.

A futár számára könnyebb egy olyan programot használni, ami optimalizálja a kiszállítás útvonalát, és minden információt tartalmaz, amire csak szüksége van. Sőt, még a címzett aláírását is digitálisan intézheti, és az átvételi elismervényt is ki tudja nyomtatni egy hordozható nyomtatóval.

A diszpécser pedig egy helyen össze tud fogni mindent. Bármit be tud állítani, tud módosítani. Létre tud hozni új csomagokat, és manuálisan tudja is allokálni a különböző futárszolgálatokhoz vagy a saját futárokhoz. De még ennél is több lehetőséget tartogat magában egy ilyen program.

Automatizmusok és az API

Az API kapcsolat nagyon jó lehetőség arra, hogy kétirányú kommunikációt folytassunk a külsős futárszolgálatokkal. És az sem fontos, hogy azonos rendszert használjanak, mert az API egy közös nyelv lesz a két rendszer között. Ha megtörténik ez az összekötés, akkor bizonyos időközönként automatikusan kaphatunk friss információkat a státuszmódosításokról.

És ha már automatizmusok: ezek segítségével be lehet állítani, hogy bizonyos paraméterek alapján szortírozza a rendszer a küldeményeket külsős vagy saját futárok számára. Számos kiváló lehetőség van egy ételkiszállító szoftverben, amit érdemes kihasználni!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.