Szívbemarkoló levelet kapott az az özvegy férfi, akinek covidos feleségét 10 órán keresztül várakoztatták a veszprémi kórház folyosóján. Dóri gyermeket várt, 2 nap alatt olyan súlyos állapotba került, hogy kisfiát császármetszéssel hozta világra. Ezután lélegeztetőgépre került és meghalt. Egy ismeretlen nő írt az özvegy férfinak, hogy az ő életét azért mentették meg, mert tanultak Dóra tragédiájából és szinte azonnal Budapestre szállították, ahol már megfelelő ellátást kapott.

Meghalt egy kismama

Amint arról a Budapestkörnyeke.hu is beszámolt, decemberben meghalt egy kismama a koronavírus szövődményei miatt. A bakonykoppányi nőt a veszprémi kórházból kritikus állapotban szállították Budapestre. Itt hozta világra császármetszéssel kisfiát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szülés után lélegeztetőgépre került

Dóra november végén a veszprémi kórház sürgősségi osztályán jelentkezett covidos tünetekkel. Három nappal később onnan szállították a Semmelweis Klinikára. A szülés után olyan súlyos állapotban volt, hogy a klinika orvosai már fel sem ébresztették őt az altatásból. Lélegeztetőgépre került, december végén pedig meghalt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

10 órát várt a folyosón

„Úgy gondolom, a veszprémi kórház miatt vagyunk most itt. Pénteken 11 órától este 9-ig az előtérben kezelés nélkül várakoztatták a terhes, súlyos beteg feleségemet. Azt a 10 órás szenvedést nem kívánom senkinek. Többször hívtam a feleségemet, hogy odamegyek érte, elviszem egy másik kórházba kivizsgálásra. De reménykedett, hogy valaki majd csak megszólítja, segít rajta. Végül este kilenckor kiderült, hogy súlyos kétoldali tüdőgyulladása van. És ekkor kapott egy ágyat” – mondta a naphire.hu-nak a Dóra özvegye.

Sokat romlott az állapota

Zsolt ezután már nem mehetett be a feleségéhez, csak sms-ben tudtak kommunikálni, mert a kismama beszélni sem bírt.

3 nap múlva vizsgálta meg a nőgyógyász

Dórát csak három nap múlva, hétfőn vizsgálta meg egy nőgyógyász. Azonnal intézkedett, hogy a kismamát szállítsák Budapestre, a Semmelweis Klinikára, ahol altatásban, császármetszéssel világra hozta a kisfiát. Azonban olyan súlyos volt az állapota, hogy az orvosok lélegeztetőgépre tették és mélyaltatásban tartották.

Leálltak a szervei

Zsolt azt mondta a lapnak, hogy örülnie kellett volna kisfia születésének, ehelyett rettegett, hogy mi lesz a feleségével. Dórának leállt a veséje és a lépe, illetve agyvérzést kapott. Minden nap a felépüléséért imádkozott. Csütörtökön hívták a budapesti kórházból azzal, hogy meghalt a felesége.

Megindító levél

A gyászoló férfi azt is elmondta, hogy egy ismeretlen anyuka szívbemarkoló levelet írt neki. A kismama részletesen leírta, hogy ugyanabba az ágyban feküdt a veszprémi kórházban, amelyben Dóra. És Zsolt feleségének ő halála kellett ahhoz, hogy az ő életét megmentsék.

Ezt írta

“Kedves Zsolt! Nagyon sokat gondolkodtam, hogy megkeresselek-e, de eddig jobbnak láttam hallgatni. Te nem ismersz én viszont sajnos testközelből ismerem a történeteteket. Nagyon sajnálom ami veletek történt, fogadd őszinte részvétem. Sokáig bűntudatom volt, mert én a ti szerencsétlenségeteknek köszönhetem az életem. Amikor én bekerültem a kórházba – ugyanarra a betegágyra, mint Dóri – engem azzal fogadtak, hogy másnap Pestre küldenek, hogy “ne járjanak úgy, mint a másik kismamával” – írta megrázó levelében a kismama.

Ő már jó helyre került

Majd így folytatta: “Mint utólag kiderült a másik kismama, akit emlegettek volt Dóri. Engem is ugyanoda vittek mint őt, csak engem még időben. Amikor rosszul lettem, én így már jó helyen voltam. Sajnos ő túl későn került fel Pestre. Rengeteget gondoltam rá, reménykedtem, hogy ő is felépül. Az én kislányom 30. hétre született. Amikor visszakerültünk Veszprémbe, a PIC-en egy kórteremben voltak Benettel. Napokig csak néztem azt a gyönyörű gyereket és reménykedtem, hogy hazajön az Anyukája. De nem így lett” – tette hozzá a túlélő anyuka.

Dórának köszönheti az életét

“Sajnálom, hogy neki nem volt akkora szerencséje, mint nekem. Kitartást kívánok Nektek, hogy ezt a hatalmas katasztrófát át tudjátok vészelni. Kérlek mondd, hogy miben tudnék Nektek segíteni? Mire lenne szükségetek? Szeretném megköszönni és viszonozni, hogy én élhetek, hiszen ezt Dórinak köszönhetem.” – írja a covidot túlélő asszony. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Covid osztály – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila