Életveszélyes állapotban, mélyaltatásban fekszik egy egyéves magyar kislány egy németországi kórházban. A kétségbeesett szülők sokáig nem tudták, mitől lett rosszul Lara, az orvosok egy hét után vették észre, hogy valami a gyermek torkába került. Elmondásuk szerint hasonló esetekben átlagosan két hetet kell várni arra, hogy biztosat tudni lehessen a gyermek gyógyulásával kapcsolatban.

Megtörtént a baj

Lara Németországban született egy évvel ezelőtt. A kislány két héttel ezelőtt önfeledten játszott saarbrückeni otthonukban, amikor megtörtént a baj. Az édesapja és az édesanyja arra lett figyelmes, hogy a kislány krákog és nehezen kap levegőt. Azonnal kihívták a mentőket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem találtak semmit

„Az orvos azt mondta, valószínűleg nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért beszállítják a kórházba. Belenézett a torkába, de nem látott semmit.  A klinikán a szemrevételes vizsgálatot megismételték, de kijelentették: a gyermeknek nincs különösebb baja, hazamehet” – nyilatkozta a gyermek édesapja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem javult az állapota

A szülök ettől kezdve a házorvos, a kórház és az otthonuk között ingáztak Larával, aki semmivel sem lett jobban a napok múlásával. 

Megtalálták a ceruzaelemet

„A kilencedik napon végre sikerült kikönyörögnünk, hogy Larát megröntgenezzék. Így találták meg a ceruzaelemet a torka és a nyelőcsöve között. Valószínűleg játék közben került valahogy a kislányunk kezébe. Persze odafigyelünk rá, az, hogy a szájába vette és lenyelte az elemet, egy pillanat alatt történhetett” – mondta az apa a Borsnak.

Mélyaltatásban tartják

„Az elem végig a lányom torkában volt! Nem értem, miért nem vették hamarabb észre. Szerencsére a sav nem folyt ki belőle, de az elektromos hatást kifejtette, amitől Lara garatja és a belső szervek egy része károsodott. A baktériumoktól a tüdeje is begyulladt. Jelenleg gépeken tartják, mélyaltatásban” – tette hozzá.

Várni kell az információra

Az orvosok elmondása szerint hasonló esetekben átlagosan két hetet kell várni arra, hogy biztosat tudni lehessen a gyermek gyógyulásával kapcsolatban.

„A legrosszabb is előfordulhat”

„Ez azt jelenti, hogy sajnos a legrosszabb is előfordulhat. Most nem tehetünk mást, szüntelenül imádkozunk. Bízunk benne, hogy hamarosan hazavihetjük a gyermekünket!” – fejezte be a szülő.

Öt gyermek került veszélybe

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Enyingen táboroztak azok a gyermekek, akik klórgáz belélegzése miatt kerültek bajba. Lapértesülések szerint az okozta a bajt, hogy elromolhatott a medence klórozó berendezése. 

Mindegyik gyermek jól van

A gyermekeket Székesfehérvárra vitték, hogy az ottani egészségügyi intézményben kivizsgálják őket. Kiderült, hogy nem történt nagy baj, a gyermekek jól vannak. Állapotuk nem volt súlyos.

Ezért veszélyes az emberre a klórgáz

Amennyiben a klórgáz nedves emberi szövetekkel, például szemmel vagy a felső légutakkal érintkezik, akkor komoly baj történhet. A klórgáz ugyanis a szövet víztartalmával sósavat képez. Ez ingerli a nyálkahártyát, de ha tömény mennyiségről van szó, akkor maró sérülés is kialakulhat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció