November 20-án életét vesztette egy 15 éves fiú, miután leugrott egy iskola épületének tetejéről a tőketerebesi járásbeli Parchovany községben. A fiú amiatt szánta rá magát a szörnyű tettére, mert iskolatársai zaklatták. A gyászoló édesanya a temetés után összeomlott, ezért gázpisztollyal ment az egyik zaklató lány házához és több lövést is leadott.

Iskolai zaklatás miatt ugrott

Eltemették azt a 15 éves fiút, aki november 20-án ugrott le a iskolája tetejéről. Roman amiatt szánta rá magát a szörnyű tettére, mert iskolatársai zaklatták. Amikor felmászott a tetőre, volt olyan osztálytársa, aki arra bíztatta, hogy ugorjon.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bíztatták, hogy ugorjon

Osztálytársai videófelvételeket is készítettek Romanról közvetlenül azelőtt, hogy leugrott volna. A felvételen is hallatszik, hogy míg a fiú a tetőn tartózkodott, a gyerekek trágár kifejezéseket kiabáltak neki, sőt egy lány még ekkor is azt kiabálta neki, hogy „Roman, ugorj!”. A 15 éves fiú ügyében a rendőrség büntetőeljárást indított.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Édesanyja könyörgött neki

A tragédia előtt Roman édesanyja, Iveta is a helyszínre érkezett, aki próbálta lebeszélni fiát az ugrásról. Az édesanya a tragikus percek előtt kérlelte a fiát, hogy ne ugorjon le és megígérte, hogy keresnek neki másik iskolát, és sajnálja, hogy ezt nem tették meg már korábban. Az anya elmondta, hogy a fia egész végig a tető szélén állt, majd az egyik pillanatban széttárta karjait és leugrott. 

Nem jött haza az iskolából

A diák édesapja a történtek után úgy fogalmazott: minden szülő úgy engedi el az iskolába a gyermekét, hogy onnan haza is várja. „Sajnos nekünk ez nem adatott meg. Éppen ezért mindenki figyelmét felhívom, főleg azokét, akiknek hatalmuk van, hogy ezt állítsák le. A zaklatás sem az iskolában, sem máshol nem elfogadható. Azt, ami történt, a fiunk nem érdemelte meg. Romanko, az angyalok daloljanak neked” – mondta a Felvidéken élő gyászoló édesapa.

Eltemették a fiút

Bár a fiút már eltemették, a településen még mindig forrnak az indulatok a történtek miatt. Roman édesanyja teljesen összeomlott, olyannyira, hogy a minap éjfél körül megjelent annak a lánynak a háza előtt, aki arra buzdította a fiút, hogy ugorjon le a tetőről.

Gázpisztollyal ment a házhoz

A nő gázpisztollyal több lövést is leadott, a helyiek azonnal riasztották a rendőrséget. Roman édesanyja bevallotta, hogy vasárnap, a temetés után rádöbbent, hogy elveszítette egyetlen fiát, bánatában pedig meggondolatlan dologra szánta el magát.

Bánatában lőtt

„Nem vagyok bűnöző vagy ilyesmi, nem is tudnék bántani senkit. De sajnos butaságot követtem el“  – magyarázkodott a nő. A kiérkező rendőrök több töltényhüvelyt is találtak a helyszínen, még vizsgálják az eset körülményeit.

Sümegi tragédia

Magyarországon is öngyilkosságot követett el egy tinédzser, akit a súlya miatt zaklattak az iskolatársai. Amint  arról a BudaPestkörnyeke.hu is többször beszámolt,  egy sümegi fiú a vonat elé vetette magát, mert nem bírta tovább elviselni, hogy a társai folyamatosan csúfolják, zaklatják és bántalmazzák.

Testalkata miatt csúfolták

A kamaszfiút társai Big Macnak csúfolták, többször is titokban követték, és amikor nem figyelt, megpróbálták elgáncsolni. Ráadásul a bántalmazásokat többször is videóra vették és feltöltötték a netre.

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció