Nem javul Fazekas László állapota. Az egykori válogatott futballista, aki annak idején olimpiai bajnoki címig jutott és a magyar mellett a belga élvonalban is nagyot alakított, izomsorvadással küzd, és sajnos a gyógyszerek sem javítanak az állapotán. Ahogy fogalmazott: nincs erő a lábában és már borotválkozni sem tud egyedül.  

Nem javul az állapota

Nem javul az állapota a 75 éves Fazekas Lászlónak, aki izomsorvadással küzd. Az Újpesti Dózsával kilenc bajnoki címet nyert csatárnak két éve kezdődtek a panaszai, és a családja segítségével próbál javítani az egészségi állapotán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszafordíthatatlan betegség

„Az ASL nevű idegrendszeri károsodás visszafordíthatatlan betegség, tolószékben ülök, élek, szerencsére a feleségem segít mindenben” – mondta a Kapa becenevű, 92-szeres válogatott, háromszoros magyar gólkirály labdarúgó. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Borotválkozni sem tud egyedül

„Sajnos már borotválkozni sem tudok egyedül. Este hatkor leülök a tévé elé, tizenegyig nézem az adást, aztán lefekszem. Gyakran elkerül az álom, és mivel a lábamban sincs erő, még forgolódni sem tudok.”

Masszőr segít neki

A legendás, az 1979-1980-ban európai ezüstcipőt szerzett gólvágóhoz szakképzett masszőr jár, aki rendszeresen kezeli a végtagjait.

„Lassan csak az emlékeimből élek”

„Lassan csak az emlékeimből élek, de nem adom fel. Ameddig van erőm, küzdök az ASL ellen, amelyet 100 ezer ember közül legfeljebb 6-7 kap el. Múlt vasárnap az úszómedencénkben Éva lányom segítésével kis úszással próbáltam megmozgatni az izmaimat, de nem sikerült” – mondta Fazekas.

Nincs erő a lábában

„Egyedül úszni képtelenség, nincs erő a lábamban, ha a mély víz felé tempóznék, elmerülnék. Mi okoz örömet? Az unokám, Angelina gyeplabdázik, és rendszeresen megmutatja a meccseiről készült videókat, ezek a pillanatok mindig felderítenek” – nyilatkozta a Ripostnak az egykori klasszis sportoló.

Olimpiai bajnoki címet szerzett

Fazekas László az Újpesti Dózsa színeiben 408 meccsen 251 gólt szerzett, 1968-ban olimpiai bajnoki címet szerzett, háromszor gólkirályi címet nyert a magyar élvonalban. Játékosként a belga Royal Antwerp és a St. Truiden csapatában szerepelt. 

Végzetes baj

Az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg elveszíti mozgásképességét, a végén a légzőizmai sem működnek. A betegség 1939-ben került az érdeklődés középpontjába, gyógyítására – egyelőre – nincs mód. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fazekas László. Fotó: Újpest Média