Korábban mellrákot diagnosztizáltak nála, kemoterápiát is kapott. A melle után áprilisban a petefészkét is eltávolították. Nyerges Izabella, a Retro Rádió műsorvezetője továbbra is hatalmas kitartással és bátorsággal vívja a harcát a szörnyű kórral. A kialakult helyzetet nehezen dolgozta fel, de erőt ad neki, hogy szeretne a későbbiekben gyerekekkel foglalkozni.

Újabb műtét, újabb megpróbáltatás  

Újabb műtéten van túl a mellrákkal küzdő Nyerges Izabella: április 21-én eltávolították a petefészkét. A rádiós a körülményekhez képest jól van, már dolgozik, de a napjait megnehezítik az operáció miatt fellépő korai klimax tünetei, illetve azt sem könnyű elfogadnia, hogy természetes úton már biztosan nem lehet édesanya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyógyulás útján

Ettől függetlenül, ami a legfontosabb: a Retro Rádió műsorvezetője szépen gyógyul! A tizenhat kemoterápia és a novemberi emlőeltávolító műtétje után az újabb operációt azért kellett elvégezni, hogy ne tudjon nála újra kialakulni a daganatos betegség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eltávolították a petefészkét

„Eltávolították a petefészkemet. Erre azért volt szükség, mert nálam a rák genetikailag örökölt betegség, ami a mell után jellemzően a petefészekben alakul ki újra, avagy ott képez leghamarabb áttétet. Elővigyázatosságból muszáj volt ezt vállalnom, mert, ha nem veszik ki, az óriási kockázatot jelentett volna az életemre” – mesélte a Blikknek Iza, aki vállalt minden ezzel járó kellemetlenséget is.

Nem lehet gyermeke

„Negyvenhárom évesen a mesterséges klimax állapotába kerültem, és el kell viselnem minden ezzel járó hőhullámot, hangulatingadozást és egyéb kellemetlen tünetet. Sajnos, ez azt is jelenti, hogy nem lehet már saját babám, biológiailag már nem lehetek édesanya” – tette hozzá.

Szeretne gyerekekkel foglalkozni

A műsorvezető őszintén elmondta: ezzel a gondolattal nem volt könnyű megbirkózna, de sokat segít a terápiás csoport, ahová kéthetente jár. Az is erőt ad neki, hogy szeretne a rádiózás mellett logopédusként gyerekekkel foglalkozni, így más módon, de sokkal több gyermeke lehet, mint egy átlagos nőnek. Az örökbefogadás is egy opció lehet számára, de ezen még nem gondolkodott el, egyelőre a gyógyulás a legfontosabb.

Újra a régi lenne

A mostani operáció még közelebb vitte őt ahhoz, hogy újra a régi lehessen. Már csak a helyreállító plasztikai beavatkozás vár rá, ám ahhoz előbb még át kell esnie a soron következő kontrollvizsgálaton, ami júniusban esedékes.

„A testem készen áll”

„A masztektómia egy hatalmas műtét volt, ami miatt még olykor vannak fájdalmaim, akárcsak a beültetett ballonok miatt, amiket az elmúlt hónapokban fokozatosan teljesen megtöltöttek. A testem készen áll az implantátumok behelyezésére, ám minden attól függ, milyen eredményeim lesznek a következő kontrollon. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, és akkor felkerülhetek a plasztikai műtétek listájára. Utána már csak várnom kell a soromra” – mondta Nyerges Izabella, aki nem tagadja, már nagyon várja, hogy visszakaphassa a kebleit.

Visszaadná a kollégáknak a sok segítséget

„Most erre fogok leginkább fókuszálni, és örülni annak, hogy a tavalyi nyár után idén már nem a betegségem körül forog majd minden. Nagy utazást nem tervezek, mert szeretném a kollégáimnak visszaadni a sok segítséget, és mindenkit helyettesíteni, amíg szabadságon van. Ezenkívül néhány logopédiai tanfolyamot is szeretnék elvégezni, hogy elkezdhessek a szakmában dolgozni” – tette hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nyerges Izabella. Fotó: archív