Olyan súlyosan megsérült az egyik mozdonyvezető a szerda reggeli vasúti balesetben, hogy mentőhelikopter szállította a debreceni kórházba. A balesetben a másik mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó 5 utasból 4-en sérültek.

Vasúti baleset

Amint arról mi is beszámoltunk, frontálisan ütközött egy személyvonat és egy tehervonat szerda reggel Sáp településen, a vasútállomásnál. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Püspökladányból jött a tehervonat

A személyvonat Püspökladány irányába haladt, a tehervonat onnan érkezett. A püspökladányi, a hajdúszoboszlói, a berettyóújfalui és a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak a baleset helyszínére, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentik a mozdonyvezetőt

Forrás: Facebook/OKF

Megszólalt a miniszter

„Súlyos vonatszerencsétlenség történt ma hajnalban Sáp és Báránd állomások között. Egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatunkba. Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett. Őt csak a katasztrófavédelem munkatársainak több órás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter a debreceni kórházba szállította” – írta Lázár János Facebook oldalán.

Első az emberélet

A miniszter szerint „Első az emberélet, második a felelősség kérdése. A vasúttársaság és a rendőrség szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, az első eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy a szerencsétlenséget nem műszaki probléma okozta”.

Forrás: Facebook/OKF

Forgalmi változások

A baleset miatt forgalmi változások léptek érvénybe. Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon. Az erre utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.

A buszra is érvényesek a jegyek

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu-Debrecen, Berettyóújfalu-Kaba és Berettyóújfalu-Püspökladány között közlekedő Volánbusz járatokon.

Pótlóbuszok

A Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait csak Biharkeresztesig közlekedett. Az utasait egy másik vonattal (6429) Berettyóújfaluig, onnan Püspökladányig pedig pótlóbusszal szállítjuk el. Püspökladánytól alkalmas vonattal utazhatnak a Keleti pályaudvarig. A nemzetközi jegyeiket elfogadják a főváros felé közlekedő vonatokon.

Szerdán nem járnak a vonatok

A műszaki mentés bizonytalan ideig tart mai nap folyamán, vonatpótló buszos közlekedésre, forgalmi változásokra számítani kell szerdán egész nap. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság