“67 boltért felelek, de nem tudom helyettük kifizetni a rezsiszámlákat, a 150 ezres számlából 1 millió lett”, több üzlet bezár, az mellett, hogy újak is nyílnak – mondta a Szentendrén élő Schobert Norbert a minap egy videóban. Kiderült, miért vette be a cégbe Orbán Viktor öccsét, Orbán Áront. A fitneszguru szerint az unió „a magyar nép f*szával veri a csalánt”, a szankciókat pedig el kell törölni, állítja: nemsokára vérengzés lesz az utcákon. Norbi videóját a cikkünk végén nézheted meg.

1 milliós rezsiszámla

Üzleti tárgyalásra ment Schobert Norbi, amikor gondolatait megosztotta a követőivel. Szerinte nagy bajban vannak a kis-és középvállalkozások, sokan kényszerülnek bezárni, mert a magas energiaárakat nem tudják kigazdálkodni. Példaként elmondta, hogy az ő bolthálózatuk tagjai közül is többen bezártak, mert a 150 ezres számlájuk 1 millióra nőtt, ezt pedig nem tudják kigazdálkodni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmi sem működik, vagy mégis?

Schobert Norbert ezután azzal folytatta, hogy a budapesti plázákban már nincs légkondi, nem működnek a mozgólépcsők és a liftek, és a népszerű boltok, a legmenőbb éttermek be vannak zárva. Itt jegyezzük meg, hogy cikkünk megjelenésekor, nem találtunk olyan fővárosi plázát, ahol nem működnének a liftek, mozgólépcsők, sőt még a népszerű boltok és éttermek is nyitva vannak. De nézzük, miről beszélt még Norbi.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem a kormány kegyeltje

A fitneszguru állítja: „Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor most mindenki nekifeszül a kormánynak és a miniszterelnöknek. Hát én ezt nem fogom megtenni. És nem azért, mert a barátja vagy a kegyeltje vagyok. Egyszerűen dolgozom velük is, másokkal is az egészségért” – fogalmazott.

Jó barát a miniszterelnök öccse

Norbi a Mandinernek adott interjújában korábban elmondta miért ül a miniszterelnök öccse, Orbán Áron Schoberték cége, a Norbi Ubdate Lowcrab Zrt. igazgatóságában: „Orbán Áron azért lett a bizottság tagja, mert Horvátországban üzemeltet egy Update-üzletet, és mivel a korábbi tag távozott tőlünk, felkértem, hogy vállalja el a feladatot. Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől” – tette hozzá.

Propaganda?

Schobert Norbi az Insta-videójában arról is beszélt, hogy szerinte az energiaválságról az Európai Unió tehet. Mint fogalmazott:  „Ezt a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból. A felelősök Brüsszelben ülnek, akik meghozták a szankciós döntéseket Oroszország ellen. Az unió lábon lőtte magát a szankciókkal” – hangoztatja a kormányzati mondást Norbi.

Magánügy

Schobert Norbert hangsúlyozta, hogy ő nem putyinista, és segítette is a menekülteket a háború elején, de most már „nincs kedve beleszólni a háborúba”, mert szerinte „ez az ő magánügyük”. Ezután ismét visszakanyarodott a brüsszeli szankciókra, majd közölte: nagyon elege van abból, hogy az unió „a magyar nép f*szával veri a csalánt”. 

Bízik Orbán Viktorban

A fitneszguru a videó végén azt mondta: bízik abban, hogy Orbán Viktor „most is megfelelő döntést fog hozni”, és abban, hogy „az unió vezetői most is a tükörbe tudnak nézni majd”. Ezután megismételte, hogy az „Oroszország elleni szankciókat el kell törölni”.

Egyetért Szijjártó Péterrel is

„Be kellene végre látni, hogy Vlagyimir Putyin nem fog belerokkanni az európai szankciókba; az más kérdés, hogy a minap elrendelt mozgósítás mit hoz neki politikailag. Az egyetlen meg­oldás a béke, ezért maximálisan egyetértek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival” – magyarázta Norbi, aki elmondta, hogy bár nem ért egyet a fegyveres konfliktussal, szerinte nincs annál több feladatunk a háborúval, mint segíteni a rászorulókon.

Kinek a háborúja?

Norbi szerint a háború, szűkebb értelemben Oroszország és Ukrajna konfliktusa, tágabban értelmezve pedig Oroszország és az USA háborúja, amibe az Európai Uniónak nem lenne szabad beavatkoznia. Hozzátette: „amikor elfogadták az ukrán nyelvtörvényt, mivel büntette Brüsszel Ukrajnát?”

Vérengzés

Norbi meglehetősen borúsan látja a közeljövőt. Elmondása szerint a tél beköszöntével mindenki érzi majd a brüsszeli szankciók kellemetlen hatásait, ami miatt ő nem csak tüntetésre, de vérengzésre is számít az európai utcákon. Azt is hozzátette, hogy azoknak, akik ezért felelősek meg kell bűnhődniük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Norbi videója

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból