Kemény fellépést ígér a Szentendrén élő Schobert Norbert azokkal szemben, akik csúnyákat írnak róla a Facebookon, gyakorlatilag megfenyegette azokat, akik olyant mondanak róla és a termékeiről, ami neki nem tetszik. Norbi nemrég beleszállt a túlsúlyos kismamákba, sőt még azt is állította, hogy agresszió és sötétség jellemzi a magyar társadalmat. Most 100 milliót követelne azoktól, akik róla, mint közszereplőről mondanak neki nem tetsző véleményt.

Kártérítéssel fenyeget

Több száz milliós kártérítést remél Schobert Norbert, aki megelégelte, hogy a legnagyobb közösségi oldalon gúnyt űznek belőle és a családjából. A 20 ezer fős nagy Norbiréka biznisz nevű csoport tagjai nem kímélik a fitneszguruból lett üzletember családját, cégét, termékeit, állandó bosszúságot okozva ezzel neki – panaszkodott Norbi a Blikknek.

Rettentő megtorlás lesz

„Eddig tűrtem, de elég volt! Nem tűröm tovább, hogy a családunkat gyalázzák és a termékeimet válogatott hazugságokkal rossz színben tüntessék fel. 2021 a rettentő megtorlás és válaszcsapás éve lesz – nyilatkozta Norbi.

Feljelentést tett

Arról is beszélt a fitneszguru, hogy feljelentést tett az ügyben, állítólag IP-cím alapján azonosítják a felhasználókat. Elmondása szerint mindezt komoly jogi és kutatómunka előzte meg. Norbi azt mondja, két magánnyomozó és három ügyvéd több mint egy éven keresztül gyűjtötte az anyagot a beadványhoz.

Norbi bepöccent

Norbi kiakadt azon, hogy rendszeresen gnómnak, törpének állítják be. Mint mondta: „Réka lapos seggű, a gyerekeinknek a képességeit és kinézetét pocskondiázzák. Messze túlmentek a szabad véleménynyilvánítás határán, amit egy közszereplőnek el kell tűrnie, de a szerzői jogokat is megsértették a képeink és tartalmaink engedély nélküli felhasználásával” – mondja Norbi.

A közszereplőknek sokkal többet kell elviselniük

Norbi interjúja inkább fenyegetésnek tűnik, hiszen az általunk megkérdezett jogi szakértő szerint meglehetősen esélytelen megnyerni egy olyan pert, aminek az a lényege, hogy elmarasztalják azokat, akik olyant írnak a Facebookon Norbiról, ami nem tetszik neki. Norbi közszereplő, ezt ő választotta, a közszereplőknek pedig sokkal többet kell tűrniük – mondta a szakértő.

A bevételkiesést sem lesz egyszerű bizonyítani

A Blikk is megkeresett egy jogászt, aki azt mondta, hogy a bevételkiesés miatti kártérítés összegét az határozza meg, hogy Schobert Norbinak mekkora bevételkiesést okoztak a termékeiről bizonyítottan hamis állítások. Ha a hamis hírek forgalomcsökkenést okoznak az üzletben, az csalásnak minősül. Ezt azonban nagyon nehéz bizonyítani.

Túlsúlyos kismamákat kritizálta

Szinte napra pontosan egy éve óriási botrány lett abból, hogy Schobert Norbert beleszállt a kismamákba. Azt mondta, hogy a szülés után elhízott nők miatt mennek tönkre a házasságok. Szerinte ugyanis a férfiak nem szívből kívánják meg a nőket.

“A nők a szülésnél cseszik el”

Schobert Norbi egy Facebook videóban fejtegette, a nők és férfiak szexualitása közötti különbséget. „Sajnos a nők a szülésnél cseszik el, mert úgy gondolja, hogy értéket adott a férfinek, a családnak. Tényleg adott értéket, csak a férfi szexualitása ezt az értéket nem tudja értékelni. És amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés.” – fogalmazott Norbi.

Sötét és agresszív magyar társadalom

Norbi korábban azt is mondta: “Az a mindent átfogó sötétség, ami a magyar társadalmat jellemzi, agresszivitás és sötétség, az engem mindenképpen önmérsékletre és arra tanít, hogy inkább tartsam meg az álláspontjaim meg a véleményem.” – fogalmazott korábban Schobert Norbert.

Kiemelt kép: Schobert Norbert – Forrás: RTL KLUB