Életveszélyesen megsebesítette betegtársát egy férfi egy budapesti kórházban.

Sebész ollóval szúrt

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 6. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy COVID osztályon ápolt férfi 2021. március 13-án 17 óra körül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életveszélyes sérüléseket szerzett az áldozat

A megtámadott asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán elfogták a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót, írja a Police.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Eljárás indult

Az intézkedő rendőrök egészségügyi védőfelszerelést viseltek. A bűncselekmény körülményeit a BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés kísérlet gyanúja miatt elrendelt eljárás keretében vizsgálja. ​

Nemrég egy férfi egy mentőápolóra támadt

A KékVillogó számolt be róla még decemberben, hogy bepiált és a mentőkre támadt egy férfi, majd megfenyeggete a kórház biztonsági őrét.

Garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete miatt emeltek vádat

Mint írták a Sárvári Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete és garázdaság miatt is vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki rátámadt a mentőápolóra épp egy éve decemberben. A vádirat szerint a vádlott édesanyja kihívta a mentőket a súlyosan ittas vádlotthoz.

Ordibálni kezdett, majd ököllel próbálta megütni a mentőápolót

A vádlott ordibálni kezdett a mentőkocsiban, kicsatolta magát az ülésből, majd a több milliós műszereket ütlegelte, végül kétszer is megpróbálta ököllel megütni a mentőápolót, aki elhajolt az ütések elől, és lefogta a vádlottat.

Megöléssel fenyegette a biztonsági őrt

Az agresszív férfi a kórházhoz érve sem hagyott fel az erőszakos magatartással, kiabált és szidott mindenkit, a biztonsági őrt megöléssel fenyegette, majd belerúgott a kórház ajtajába. A vádlott végül megindult a biztonsági őr felé, azonban a kiérkező rendőrök megbilincselték.A Sárvári Járási Ügyészség most végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a rovott múltú vádlottal szemben, derült ki akkor az OMSZ posztjából.

Nem ez az első ilyen eset

A KékVillogó is beszámolt róla még augusztusban, hogy mentősökre támadt egy férfi Budapesten, a Thököly úton.

Meg akarták vizsgálni

A Thököly úton fekvő férfit épp vizsgálni kezdték volna a kiérkező mentősök, amikor a „beteg” ütni, rúgni kezdte őket, sőt, az esetkocsi ajtaját is megrugdosta. 

Rendőrt hívtak rá

Az őrjöngő férfira a mentősök rendőröket hívtak, akik a helyszínen elfogták a dulakodót.

Rengeteget ivott

A 34 éves férfit a rendőrök elfogták és kihallgatták. Azt mondta, hogy annyira sok alkoholt fogyasztott, hogy semmire sem emlékszik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels