„Megynitottuk a Mammut SegítőPontot”- kezdte Facebookon közzétett posztját Őrsi Gergely, Budapest 2. kerületének a polgármestere. Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is hírt az utóbbi időben nem egy olyan eset történt, amikor a Mammut Bevásárlóközpontban döntött úgy valaki, ott vet véget az életének. A SegítőPont létrejöttében feltehetően az is közrejátszott, hogy a jövőben szeretnék elkerülni az ilyen eseteket.

Nincs két egyforma élethelyzet

Őrsi Gergely a SegítőPont kapcsán közösségi oldalán így fogalmazott: „Nincs két egyforma élethelyzet, nincs két egyforma nehézség, de az biztos, hogy senki sem maradhat egyedül a problémájával. Megoldásnak, segítségnek vagy kezelésnek léteznie kell, méghozzá elérhető közelségben” – írta, majd hozzátette:

Ingyenes

„A Mammut SegítőPont létrehozásának célja, hogy segítséget tudjunk biztosítani a lelki nehézségekkel küzdők számára. A SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a [email protected] e-mail címen.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Minden pénteken

Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. A SegítőPont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a 2. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a 2. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória, derül ki a bejegyzésből.

Megnyílt a SegítőPont

Itt lehet tájékozódni

A SegítőPont működéséről a Mammut Bevásárlóközpontban több helyszínen is elérhetők a szükséges információk, illetve a bevásárlóközpont weboldalán és Facebook-oldalán is bárki tájékozódhat róla.

Szakemberek igyekeznek segíteni a bajban lévőknek

Telefonon is lehet segítséget kérni

Emellett a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) 24 órás ingyenes telefonos elérhetőségein (116-123 vagy 06-80-810-600) is bármikor segítséget lehet kérni, amiről tájékoztató matricák kerültek kihelyezésre a bevásárlóközpont területén.

Több közös kezdeményezés

A Mammut Bevásárlóközpont a 2. kerülettel összefogva az elmúlt években több közös kezdeményezést indított a helyi közösségek támogatására, ennek legfrissebb állomása a mostani együttműködés, írt a posztban Őrsi Gergely.

Tragédiák

Ahogyan azt lapunk is megírta július 30-án egy nő vetette magát a mélybe a Mammut emeletéről, a bejárat előtti belső, kövezett vásárlótérbe zuhant.

Május végén

Május végén pedig egy férfi ugrott le a pláza felső emeletéről, majdnem rázuhant egy családanyára. Tavaly februrárban pedig egy idős néni zuhant le a negyedik emeletről, 2020 ősztén pedig a Mammut II-ben dobta el magától az életet egy férfi, ő a legfeleső szintről vetette magát a mélybe.

2015-ben egy idős nő ugrott ki

2015-ben egy idősebb hölgy ugrott ki szintén a Mammut legfelső emeletéről. A hölgyről annyit lehetett tudni, hogy egykor táncosnő volt. Az áldozat lerakta a földre a táskáját és úgy ugrott a mélybe. Az asszony a helyszínen meghalt, úgy tudjuk az egyik országos tévé vezetőjének vezetőnek volt az édesanyja.

2017-ben is meghalt egy férfi a Mammutban

2017-ben szintén kiugrott egy férfi a Mammut egyik emeletéről. Akkor egy szemtanú azt mesélte, hogy teljesen váratlanul ugrott a mélybe. Az áldozat, egy 37 év körüli, jólszituált férfi volt.

Nem akar több tragédiát a Mammut

A július 30-i eset után a Mammut közleményt adott ki, melyben azt írták szakértői csoportot állítottak fel, többek között pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, hogy megvizsgálják, mit tehetnek annak érekében, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló, tragikus eset az épületben. Az elmúlt 13 évben egyébként 7-en vetettek véget életüknek a plázában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Őrsi Gergely – Forrás: Facebook