Drámai baleset történt csütörtök este Zuglóban, egy bringás a zebrán akart áttekerni, de elütötte egy teherautó. A sofőr nem vette észre az asszonyt, csak a sikoltozást hallotta, ezért állt meg.

A zebrához ért a teherautó

Scania pótkocsis teherautóval haladt egy középkorú férfi csütörtök estefelé Zuglóban, a Thököly úton a Baross tér felé. A Hungária körúti jelzőlámpás csomópontnál zöld jelzésen indexelt, majd jobbra kanyarodott, de előbb még elengedett két gyalogos lányt a zebrán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életmentés a teherautó alól

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vette észre a biciklist

Információink szerint a teherautó holttere miatt nem vette észre a sofőr, hogy vele azonos irányból egy középkorú hölgy egy Neuzer típusú biciklivel a gyalogátkelőn teker át, pont a Scania irányába.

A beragadt biciklit próbálják kiszedni

Áthajtott az asszonyon

A sofőr lassan folytatta a kanyarodást a belső sávba, ám eközben elsodorta a kerékpárt, majd át is hajtott rajta, amely a nyergesvontató alá szorult, de ami rosszabb, az úttestre zuhanó nő lábán is áthaladt a több tonnás monstrum.

Keresztben állt meg a teherautó

Sikoltozott az elütött nő

Egyszer csak azt hallotta a sofőr, valaki sikoltozik, hogy elütötték és hogy átment rajta a teherautó, de azt nem is álmodta, hogy az ő autója alatt fekszik valaki.

Sokkot kapott a sofőr, amikor meglátta a nőt

Megállt, kiszállt és meglátta a hölgyet, a biciklit még nem, hiszen az a Scania első tengelye alatt volt, de olyan sokkot kapott, hogy nem is tudta hirtelen hívni a mentőket, az egyik szemtanú értesítette végül őket.

Mindent átnéznek a teherautó alatt

Átment a lábán a monstrum

A hölgy igen súlyosan megsérült a lábán, hiszen átment rajta egy több tonnás teherautó. A mentők kórházba szállították, de még így is viszonylag szerencsésen megúszta a hatalmas, pótkocsis teherautóval való találkozást.

Kiszabadították a bringát

A rendőrök végül egy faéket tettek a teherautó bal első kereke elé, amire felhajtott a Scania, csak ezután tudták kiszabadítani az alá szorult kerékpárt. A Hungária körutat mintegy két órán keresztül teljesen lezárták a Thököly úttól az M3-as felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.