Akár börtönbüntetést is kaphatnak azok a kistarcsai szülők, akinek 3 éves lányuk a negyedik emeletről zuhant ki. De az sem kizárt, hogy a kislányra vigyázó keresztanyának kell a rácsok mögé mennie.

Vádat emeltek a szülők ellen

Több mint három évvel a tragédia után emelt vádat az ügyészség a tragikus körülmények között meghalt kislány ügyében: kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie a felnőtteknek. Ennek büntetési tétele 1-től 5 évig terjed. 

A temetőben vígasztalódnak

„Semmit nem enyhült a fájdalom a szívemben, csupán szép lassan megtanultam együtt élni ezzel a pokolian kínzó érzéssel. A kislányomhoz rendszeresen járok ki a temetőbe, karácsonyra viszek neki karácsonyfát, feldíszítem a sírkövet, ajándékba pedig egy Kinder tojást kap az én csillagom. A mai napig reggel ő az első gondolatom, este pedig az utolsó” – mondta a Blikknek megtörten az édesapa.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A szülők elváltak

Tamás és Anasztázia a tragédia óta különváltak. Az édesapa azt mondja, számított a vádemelésre, annak ellenére, hogy nem ő hagyta egyedül a gyermeket a nyitott ablak mellett.

Nem akar börtönben élni

„Azt tudom, hogy inkább öngyilkos leszek, mint a börtön. Az nekem a véget jelenti, hiszen akkor még a temetőben sem találkozhatok a kislányommal” – sírta el magát Adamecz Tamás.

Egyedül volt otthon a kislány

2017 májusában kizuhant egy negyedik emeleti ablakból A. Pannika. A pici a tragédia előtt egyedül volt otthon, mert alkalmi bébiszittere, aki egyben a keresztanyja is, hamarabb elhagyta a lakást, mint ahogy a szülők hazaértek volna. 

Apja talált rá az utcán

Pannikát a munkából hazaérkező édesapja találta meg a ház előtt a gyepen. Akkor még élt a kislány, apukája felemelte és rohant vele a lakásba, miközben párja hívta a mentőket. Hiába került gyorsan kórházba, a gyereket az orvosok nem tudták megmenteni.

Vannak furcsaságok

Az ügyben vannak furcsaságok. Kiderült, hogy a szülők – bár egy ideig tagadták – pontosan tudták, hogy a keresztanya, ha rövid időre is, magára hagyja a gyereket. A kislány vérében alkoholt találtak, de a leginkább meglepő az, hogy a poligráfos vizsgálaton csak az apuka ment át, az anyuka megbukott. Ez feltételezni engedi, hogy Pannika halálával kapcsolatban elhallgat valamit. 

Nem lehet tudni, mi történt az ablakban

Az ügyben rengeteg szakértőt kirendeltek, de egyértelműen egyikük sem tudta megállapítani, hogy a gyerek önszántából mászott-e fel az ablakhoz, majd esett ki azon, avagy valaki esetleg kidobta a magasból.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

Kiemelt kép: ebben a házban élt a család – Forrás: Google