Ahogy azt már John Donne megírta és Hemingway is idézte, egyetlen ember sem értelmezhető önálló szigetként, mindenki egy hatalmas kontinens része. Ennek fényében bár élhetjük napjainkat egyedül, mégis számtalan ember vesz körül minket, akik így vagy úgy, de hatással vannak az életünkre.

Ha megnézed a saját életedet, akkor bizonyára két kezeden össze tudod számolni, kik azok, akik napi szinten szerepelnek az életedben, és azt is meg tudod, sőt meg is kell vizsgálni, hogy ők milyen hatással vannak rád. Mai cikkünkben ezt a témát boncolgatjuk egy kicsit!

Vedd magad körbe emberekkel!

Biztosan te magad is hallottad már ezt a tanácsot, és persze direktben nem lehet megcsinálni ezt, hiszen az élet hozza-sodorja melléd az embereket, de némi tudatosságot csempészhetsz a folyamatba, akár a videopszichologus.hu szolgáltatását is igénybe véve.

Ha ugyanis tudod, hogy milyen típusú emberek mozdítják előre az életedet, akkor tudod úgy alakítani a kapcsolati hálódat, hogy azok az emberek élvezzenek előnyt, akik hozzáadnak az életedhez.

Mindkettőre jócskán van példa minden ember életében, ha viszont a következő lista alapján számba veszed a saját barátaidat, rokonaidat és kollégáidat, máris tudni fogod, hányadán állsz a projekttel!

Milyen embertípusok legyenek ott az életedben?

Ha szeretnél inspiráló környezetet teremteni magadnak, akkor gondoskodj arról, hogy a következő típusok aktív részesei legyenek az életednek:

  • Kell, hogy legyen egy példaképed, akire valami miatt felnézel, és aki jó példával jár előtted. Akire ha csak rágondolsz, energiával tölt el, és igazán nagy húzóerő tud lenni a mindennapokban.
  • Kell egy lelkesítő, egy motivátor, aki ösztönöz, aki nem hagyja, hogy céljaidat szem elől téveszd. Az a különleges benne, hogy nem is feltétlenül kell, hogy tudja ez a személy, hogy mit tesz veled, sőt akár lehet negatív szereplő is.
  • Kell egy olyan személy is, aki kritikusan gondolkozik, akivel van annyira bizalmas kapcsolatod, hogy őszintén megfogalmazza feléd a kritikáit és az észrevételeit. Ez az ember lehet akár egy olyan személy is, aki már bejárta azt az utat, amin te készülsz elindulni.
  • Kell valaki, aki felelősségre von, aki emlékeztet a feladataidra, a kötelezettségeidre. Lehet ő akár a nyelvtanárod, a könyvelőd vagy épp a személyi edződ.
  • Kell egy mentor, aki segít megalkotni és megfogalmazni a céljaidat és a hozzá kapcsolódó tervedet.

Láthatod hát, csupa erőt adó ember, így már biztosan könnyebben megvalósíthatod az álmaidat!

Légy te is mentor!

Tanítva tanul az ember a legjobban, így a szerepek közül magadra is kell végy egyet, így ha már van mentorod, legyen mentoráltad is, akinek te segítesz az előrejutásban, akinek te mutathatsz meg utakat és megoldásokat.

Ha úgy érzed, sok a teendőd még az életedben szereplő emberek kapcsán, és nem biztos, hogy a leginspirálóbb személyekkel vagy körülvéve, és esetleg jól jönne egy kis iránymutatás is, akkor mindenképpen tanácsos felvenni a kapcsolatot a videopszichologus.hu online elérhető szakembereivel!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.