Tragédia történt kedden Gyöngyösorosziban. Egy megáradt patakba esett, majd a kórházban elhunyt egy három éves kisfiú. Most a nagybátyja beszélt először a szörnyű esetről.

Száz méterre odébb találták meg

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, mentőhelikoptert riasztottak egy 3 éves gyermekhez Gyöngyösorosziban, miután a kicsi patakba esett. Kiderült, hogy a kisfiút végül egy helyi lakos találta meg több száz méterrel arrébb. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bármikor bekövetkezhetett volna a tragédia

Egyesek szerint a baj azért következhetett be, mert a part nincs megfelelően lekövezve, magas a gaz, ráadásul nincs ott korlát. A víztől alig néhány méternyire állnak a lakóházak. Az egyik szomszéd szerint csak idő kérdése volt, hogy mikor történik baj. – írta a borsonline.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A család először nem akart nyilatkozni

A lap tudósítója ottjártakor még tartott a rendőri helyszínelés. A teljesen összetört család nem akart nyilatkozni, majd később az édesanya testvére hívta a Ripostot.

A szomszéd gyerekekkel játszott

„Valentínó átment játszani a szomszédban lakó kis barátaihoz. Már jött volna haza, de aztán a gyerekek valamiért kimentek a patakpartra, és az unokaöcsém a vízbe került. Azt még nem sikerült tisztázni, hogy véletlenül csúszott meg, vagy belelökte valaki, ezt a rendőrség nyilván ki fogja deríteni”

Az esőzés miatt megáradt, felgyorsult a patak

„Egyszer csak elkeseredett sikítást hallottam, ezért kirohantam az utcára, majd hívtam a mentőket és a tűzoltókat. Többed magammal együtt a patakba ugrottam, és elkezdtem keresni. Végül az egyik rokonunk találta meg fejjel lefelé. Kiemelte a vízből, majd átadta a mentősöknek.”

A gyereket a nagyszülei nevelték

A gyermeket, akit a nagyszülei neveltek, újraélesztették, majd helikopterrel kórházba szállították.

Az édesanyja másik községben élt

Az igyekezet ellenére a kisfiú életét vesztette. Valentínó édesanyja Durandán él, de a baleset hírére azonnal Gyöngyösorosziba sietett. A történtek úgy tudni nagyon megviselték, még orvost is kellett hozzá hívni.

Patakba zuhant

Ahogy írtunk róla, döbbenetes tragédia történt Oroszlányban. Vasárnap délután egy 34 év körüli férfi biciklijével az egyik helyi patak medrébe zuhant. A Delta Hírek információi szerint a balesetet szenvedett férfi román állampolgárságú volt.

Itt történt

Oroszlányon több patak folyik keresztül. A legnagyobb a Labanc és a Pénzes patak, a baleset azonban a kisebb, Kertalja utcai pataknál történt, ez a város közepén a Malom tóba torkollik.

Nem vette észre a hidat?

A Delta Hírek cikkünk alján látható fotói alapján úgy tűnik, hogy egy betonozott zsilipnél, átfolyónál történt a tragédia. Elképzelhető, hogy a férfi nem vette észre a hidat és mellette próbált elbringázni, így zuhanhatott a mélybe.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Google Street View, Toka-patak