A Vállalkozó Start Program, keretében az életképes vállalkozási ötlettel és vállalkozói szemlélettel rendelkező 30 év feletti álláskeresők és a 30 év alatti fiatalok saját vállalkozásuk indításához részesülhetnek támogatásban.

A pályázat célja a fiatalok munkanélküliségének csökkentése, a foglalkoztatási lehetőségeik bővítése a vállalkozóvá válás és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

Ezen cél elérésének egyik eszköze a Budapesten és Pest megyében elérhető „Vállalkozó Start” Program, melynek keretében az életképes vállalkozási ötlettel és vállalkozói szemlélettel rendelkező 30 év feletti álláskeresők és a 30 év alatti fiatalok saját vállalkozásuk indításához támogatásban részesülhetnek.

Kik jelentkezhetnek?

A programba azon regisztrált álláskeresők bevonása történik, akik a programba vonáskor rendelkeznek vállalkozói szemlélettel, életképes vállalkozási ötlettel, a Közép-Magyarország régió területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, nem rendelkeznek más vállalkozásban többségi tulajdonnal

Betöltötték a 18. életévüket, vállalkozói alapkompetenciáik felmérése érdekében alkalmazott vállalkozói kompetenciatesztet eredményesen kitöltötték, a személyes elbeszélgetés során vállalkozási ötletük, attitűdjük alapján támogathatónak bizonyultak.

A programba bevonhatók továbbá azok a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál közvetítést kérőként nyilvántartásba vett megváltozott munkaképességű személyek ellátásában részesülők is.

Vannak olyan tevékenységek, amelyekkel nem lehet pályázni, illetve számos el nem számolható költségcsoportot is megjelölnek, ezért érdemes tájékozódni. A pályázatról minden részletet a pályázatok.org oldalon lehet megtalálni.

Kiemelt kép: illusztráció