Amikor valaki egy általa elkövetett cselekményt beismer és megbán, akkor méltó arra, hogy megfelelő védelmet kapjon – többek közt erről is beszélt Kaleta Gábor ügyvédje. A volt perui nagykövet éve felfüggesztett börtönt kapott, miután 19 ezer gyermekpornográf fotót tárolt számítógépén.

„Nem a bűnt védem, hanem, aki bűnt követett el. Sokakat megkísért az ördög,”  – mondta az RTL Klub Fókusz című műsorának a gyermekpornógráfia miatt elítélt Kaleta Gábor ügyvédje.

Mester Csaba azt mondta, hogy „hála istennek, vagyok abban a kényelmi pozícióban, hogy nem vagyok rákényszerülve arra, hogy csak pénzért bármit elvállaljak.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudja összeegyeztetni a Kaleta-ügyet azzal, hogy alapítója és munkatársa egy olyan egyesületnek, amely abuzált gyereknek segít, azt válaszolta, hogy „az a helyzet, hogy itt nem abúzusról van szó. A gyermekpornógráfia bár bűncselekménynek van nyilvánítva, de ahogy a bíró is mondta, egy csoportos garázdasággal egysúlyú bűncselekmény.”

Amikor valaki egy általa elkövetett cselekményt beismer, feltár, szörnyen megbán, terápiákat vesz igénybe annak érdekében, hogy abból a mentális állapotból, betegségből, ami őt a cselekmény elkövetésére sarkalta, kigyógyuljon, akkor úgy gondolom, hogy az ember méltó arra, hogy megfelelő, hatékony védelmet kapjon,” – mondta az ügyvéd.

A Kaleta-ügy

A 19 ezer pedofil kép birtoklásával lebukott, állomáshelyéről, Peruból hazahozott volt nagykövetet a hatályos magyar jogszabályok szerint,  illetve az ügyész indítványa alapján, első fokon egy év, két és fél évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbírságra, vagyis ha úgy tetszik, képenként 27 és fél perc felfüggesztett börtönre és 28,5 forint pénzbírságra ítélte.

Az ügyészség elfogadta az ítéletet, ám az mégsem emelkedhet jogerőre, mert Kaleta Gábor, aki amúgy mindent beismert a bíróságon, ahol arról beszélt, hogy mélyen vallásos emberként óriási lelkiismeretfurdalása van, fellebbezett a tettestársaiéhoz képest meglehetősen enyhe ítélet ellen.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit Kaleta Gábor ügyéről ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Kaleta Gábor