Időnként elképesztő események történnek Pesterzsébeten, ahol egyesek szórakozásból a buszokat és a járókelőket is megdobálják különféle „meglepetésekkel”. Legutóbb egy babakocsit toló anyuka mellett landolt egy vízibomba.

Babakocsit toló anyukát céloztak meg

A 20. kerületi Helsinki úton egy gyanútlanul babakocsit toló anyuka mellett landolt egy vízibomba, az édesanyát még most is felkavarja a szörnyű emlék. „A Helsinki úton sétáltattam babakocsival a kislányomat, amikor egy 10 emeletes társasház egyik 6. emeleti lakásából vízibombát dobtak felém, ami a babakocsitól pár centire érkezett a földre” – mesélte a Metropolnak az asszony, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy őket célozták meg, mert ott a járda messzebb van a háztól. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rémület

A megrémült édesanya bele sem mer gondolni, hogy mi történhetett volna, ha a hatodikról zuhanó vízibomba a védtelen, apró gyermekét találja el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A férjét is felhívta

Érthető módon a nőt alaposan felzaklatta az eset és el sem tudja képzelni, hogy miért tesz bárki ilyet. Azt is elárulta az anyuka, hogy a történtek után értesítette a rendőrséget és a férjét is felhívta még a helyszínről. Ezzel valószínűleg ráijesztett a „vicceskedni” akaró ott lakóra, aki többször kinézett, majd beugrott az erkélyajtón.

Félnek a sérüléstől

Mostanában több hasonló esetről is beszámoltak a XX. kerület lakói. A legnagyobb aggodalmuk az, hogy a kerületi (remélhetőleg) gyerekek szórakozása elfajul és esetleg megsérül valaki miattuk.

Feljelentést tett

A mostani „vízibomba támadás” áldozata is ettől fél, emiatt feljelentést is tett.

Húsklopfolóval támadt ismerősére

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Pesti Központi bíróság jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy 31 éves férfit, aki a Józsefvárosban egy húsklopfolóval esett neki az ismerősének.

Súlyos testi sértés a vád

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint súlyos testi sértés, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság volt a vád. Emellett a férfinak egy korábbi lopás ügyét is elővették. Ezért szabott ki a bíróság 22 hónapos, letöltendő börtönbüntetést. 

Az utcán beszélgettek, aztán jött a baj

Az eset Józsefvárosban, az Illés utcában történt, ahol a két férfi beszélgetett egymással. Aztán hirtelen szóváltásba keveredtek egymással. Ekkor az elkövető egy húsklopfolót rántott elő, és ütlegelni kezdte az ismerősét, aki hiába próbált menekülni, nem sikerült. Az, hogy a húsklopfoló honnan került elő, nem tért ki a hatóság.

Szúrt és vágott sérüléseket is szenvedett

Nem csak húsklopfoló, hanem egy vágó-szúró fegyver is előkerülhetett, ugyanis az áldozat testén több helyen is szúrt és vágott sérüléseket szenvedett. A bíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek az elkövetőt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció